Otkazan Ženevski salon automobila za 2021.

Fondacija sada traži finansiranje od banaka i investitora kako bi preživjela, rekao je njen direktor Sandro Mesquita švicarskom listu L'Agefi ranije ovog mjeseca. Ako to ne učine, moglo bi se dogoditi da se čitava kompanija stavi na prodaju, rekao je on

42
Fondacija koja stoji iza Ženevskog salona automobila otkazala je organizaciju ovog događaja za iduću godinu nakon što je veliki dio potencijalnih izlagača poručio kako vjerojatno neće učestvovati.
Odluka je okončala kontroverze oko državne pomoći ponuđene organizatorima. Država je, naime, fondaciji ponudila 11 miliona švicarskih franaka pomoći. Fondacija koja organizira salon će prodati prava za organizaciju kompaniji Palexpo, koja upravlja prostorom koji je poprište ovog događaja.

Fondacija je jedna od desetaka organizacija u Ženevi i oko nje – između ostaloga, i dom Svjetske zdravstvene organizacije – koje su otkazale ili obustavile velike javne događaje početkom ove godine, jer se koronavirus brzo širio po Evropi, koštajući sponzore i sudionike stotine miliona dolara. UEFA sa sjedištem u obližnjem Nyonu odgodila je evropsko nogometno prvenstvo za sljedeću godinu, dok je Međunarodni olimpijski odbor sa sjedištem u Lausannei odgodio Olimpijske igre u Tokiju do 2021. godine.

Fondacija sada traži finansiranje od banaka i investitora kako bi preživjela, rekao je njen direktor Sandro Mesquita švicarskom listu L’Agefi ranije ovog mjeseca. Ako to ne učine, moglo bi se dogoditi da se čitava kompanija stavi na prodaju, rekao je on.

Rukovodioci glavnih svjetskih proizvođača automobila, uključujući Volkswagen AG i Toyota Motor Corp., obično prisustvuju izložbi u Ženevi, koja je prvi put postavljena 1905. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here