BCX predstavio bankomat za mijenjanje kriptovaluta u gotov novac

Na konferenciji koja je na Banja Luka Collegu (BLC) predstavila ljude, zanimanja i ideje budućnosti, posjetiocima smo prezentovali način registracije i korištenja BCX kripto mjenjačnice kao prve onlajn platforme za razmjenu kriptovaluta u BiH

258

 

Balkan Crypto Exchange (BCX), prva i jedina kripto mjenjačnica u Bosni i Hercegovini, predstavila je u okviru konferencije Dani budućnosti bankomat za mijenjanje kriptovaluta u gotov novac i uplaćivanje  novca kako bi se kupila određena kriptovaluta. Bankomat trenutno podržava valutu evro i namijenjen je stranom tržištu.

Na konferenciji koja je na Banja Luka Collegu (BLC) predstavila ljude, zanimanja i ideje budućnosti, posjetiocima smo prezentovali način registracije i korištenja BCX kripto mjenjačnice kao prve onlajn platforme za razmjenu kriptovaluta u BiH.

BCX štand posjetio je Igor Radojičić, gradonačelnik Grada Banja Luka sa kojim smo razgovarali o novim inovativnim projektima koji slijede, te o o aspektu zakonske regulative digitalne imovine u BiH.

Kao pioniri na tržištu BiH, naša kompanija gleda u budućnost, te radimo na tome da u skladu sa postojećom regulativom, na tržištu ponudimo usluge koje se odnose na upravljanje i razmjenu digitalne imovine. Naš prvi korak se odnosio na interakciju u sferi digitalnih kriptovaluta, gdje smo omogućili našim građanima da legalno, transparentno i sigurno vrše kupovinu i prodaju određenih instrumenata na tom tržištu, ali naš sledeći korak se odnosi na digitalizaciju platnih transakcija, te po uzoru na napredne zemlje svijeta radimo na sistemu koji će omogućiti potpuno digitalizovan sistem plaćanja za robe i usluge na prostoru BiH. Naša platforma je modularna i naš cilj je integracija više proizvoda i usluga za sve tipove korisnika, kako privatnih lica tako i preduzeća i institucija. Sfera digitalne imovine i pripadajućih  tehnologija je dosta široka, a naš je cilj da na domaće tržište plasiramo najinteresantnije inovacije na tom polju“, kazao je Nikola Klak, direktor kompanije Digital Asset Management koja je prije dvije godine uspješno započela projekat online blockchain platforme za razmjenu digitalne imovine u BiH.

 

.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here