UNICEF finansira za startup kompanije koje se bave blockchain tehnologijam

Ukoliko ste vlasnik startup kompanije registrirane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a i posjedujete funkcionalni blockchain prototip otvorenog koda koji deluje perspektivno (ili ste voljni vaše postojeće rješenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), možete se prijaviti.

41

UNICEF-ov Inovacioni fond planira investirati do 100.000 dolara po timu u dolarima i/ili kriptovaluti kako bi se osiguralo finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo za startup kompanije koje se bave razvojem tehnologije koje imaju potencijal da pomognu čovječanstvu. UNICEF osigurava ova sredstva bez uzimanja vlasničkog udjela u kompanijama. Učesnici na konkursu imaju priliku dobiti dio sredstava u kriptovaluti (bitcoin ili ether). Imajući u vidu trenutnu klimu na globalnom tržištu kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom COVID-19, rješenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva danas su važnija nego ikad.

Ukoliko ste vlasnik startup kompanije registrirane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a i posjedujete funkcionalni blockchain prototip otvorenog koda koji deluje perspektivno (ili ste voljni vaše postojeće rješenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), možete se prijaviti. Pravo da se prijave imaju timovi iz regiona zapadnog Balkana i svih  zemalja koje su obuhvaćene UNICEF programima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here