Poziv za projekte Ambasade Republike Bugarske u BiH

Prihvatljivi aplikanti su sva pravna lica u BiH,međunarodne i lokalne nevladine organizacije; opštine/gradovi i njihova udruženja; obrazovne, zdravstvene i socijalne institucije i međunarodne humanitarne organizacije

199

​Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske posredstvom Ambasade Republike Bugarske u BiH otvorilo je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava. Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 10. jul 2020. godine, a cilj poziva je:

  • poboljšati pristup obrazovanju kroz savremeni obrazovni proces i/ili unaprijediti infrastrukturu u obrazovanju kroz poboljšanje uslova učenja i izvođenja nastave;
  • osigurati bolju zdravstvenu zaštitu i bolji pristup zdravstvenim uslugama i/ili poboljšati infrastrukturu u zdravstvu.

Prihvatljivi aplikanti su sva pravna lica u BiH,međunarodne i lokalne nevladine organizacije; opštine/gradovi i njihova udruženja; obrazovne, zdravstvene i socijalne institucije i međunarodne humanitarne organizacije. Maksimalan iznos budžeta po projektu je 50.000 KM, a minimalan 5.000 KM. Detaljne informacije o pozivu dostupne su OVDJE.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here