Volkswagen investira 2,1 milijardi eura u dva kineska proizvođača električnih vozila

Njemački div želi prodati 1,5 miliona novih energetskih vozila (NEV), uključujući baterije električnih automobila, kao i priključna hibridna i vodikova vozila na gorivne ćelije - godišnje u Kini do 2025. godine.

61

Volkswagen je pristao uložiti 2,1 milijardu eura u dva odvojena kineska proizvođača električnih vozila, povećavajući svoj ulog na najvećem svjetskom tržištu automobila.
VW je rekao da će uložiti milijardu eura za preuzimanje 50 posto udjela u državnoj kompaniji vlasnika Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors), također povećavši svoj udio u postojećem zajedničkom ulaganju s električnim vozilima s JAC-om na 75 posto sa dosadašnjih 50 posto.
Zajedničko ulaganje predstavit će još pet električnih modela do 2025. godine i uspostaviti bazu za proizvodnju automobila, poručuje VW.
Njemački div želi prodati 1,5 miliona novih energetskih vozila (NEV), uključujući baterije električnih automobila, kao i priključna hibridna i vodikova vozila na gorivne ćelije – godišnje u Kini do 2025. godine.
U odvojenoj transakciji, VW je rekao da će platiti 1,1 milijardu eura za kupnju 26,5 posto udjela u Guoxuan High-tech, proizvođača električnih akumulatora, postajući njen najveći dioničar.
VW je rekao da će Guoxuan, sa sjedištem u Hefeiju, poput JAC-a, dobavljati baterije za svoje EV modele u Kini.
Dogovori dolaze kao globalni rivali poput američkog proizvođača električnih vozila Tesla koji žele upasti na kinesko tržište automobila. Tesla je prošle godine postao prvi strani proizvođač automobila koji je u potpunosti posjedovao tvornicu automobila u Kini.
Prošle godine u Kini je prodano više od 25 milijuna vozila.
Današnji potezi čine VW najnovijim stranim proizvođačem automobila koji povećava vlasništvo nad operacijama u Kini od kada je vlada 2018. godine počela opuštati pravila, a njemački vršnjački BMW brzo je preuzeo kontrolu nad svojim glavnim lokalnim poduhvatom. VW također ima projekte s državnom China FAW Group i SAIC Motor Corp.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here