Koncesija za solarnu elektranu u Hercegovini u vrijednosti 70 miliona KM dodijeljena Vuku Hamoviću

Koncesija se dodjeljuje na period od 50 godina. Koncesionar je dužan uplatiti u korist budžeta Republike Srpske jednokratnu koncesionu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 700.000 KM

89

Vlada Republike Srpske dala je Vuku Hamoviću koncesiju za gradnju solarne elektrane u Hercegovini vrijednosti 70 miliona KM, javlja portal Capital.
Vlada je nedavno donijela Rješenje kojim firmi EFT International Investments Holding Limited, sa sjedištem u Londonu, dodjeljuje koncesiju za izgradnju i korišćenje solarne elektrane sa fotonaponskim ćelijama, instalisane snage 60 MW i procijenjene godišnje proizvodnje 84 GWh, na području opštine Bileća.
Vlasnik pomenute firme je Vuk Hamović, koji na resursima Srpske u Stanarima kod Doboja već crpi električnu energiju.
– Koncesija se dodjeljuje na period od 50 godina. Koncesionar je dužan uplatiti u korist budžeta Republike Srpske jednokratnu koncesionu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 700.000 KM. Visina koncesione naknade za pravo korišćenja predmeta koncesije iznosi 0,0055 KM po proizvedenom kilovat satu električne energije“, navedeno je u Rješenju koje je već stupilo na snagu. Ministarstvo energetike i rudarstva ovlašteno je da sa koncesionarom zaključi ugovor o koncesiji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here