Izabrano novo rukovodstvo Udruženja osiguravajućih društava FBiH

Damir Hadžić, predsjednik Uprave Euroherc osiguranja, i dalje će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora Udruženja, dok na poziciji potpredsjednika ostaju Senada Olević, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja, i Arif Kulić, predsjednik Uprave Sarajevo-osiguranja

223
Damir Hadžić ostaje na čelu Udruženja

Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH provelo je izbore za članove svojih organa u mandatnom periodu 2020. – 2024. godina.

Damir Hadžić, predsjednik Uprave Euroherc osiguranja, i dalje će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora Udruženja, dok na poziciji potpredsjednika ostaju Senada Olević, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja, i Arif Kulić, predsjednik Uprave Sarajevo-osiguranja. Uz njih, Upravni odbor Udruženja u naredne četiri godine činit će i Marina Miočić-Hamidović (Adriatic osiguranje), Fikret Hodžić (Grawe osiguranje), Edib Galijatović (Triglav osiguranje) i Radenko Vujić (Aura osiguranje). Za predsjednicu Skupštine Udruženja ponovo je izabrana Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja, a za njene potpredsjednike Zlatan Filipović, direktor Bosna reosiguranja i Brinio Jarčević, direktor filijale Brčko Gas osiguranja za FBiH.

Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja, kazao je da su osiguravajuća društva u proteklom periodu vanrednog stanja uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19 iskazala visok stepen jedinstva i društvene odgovornosti kroz zajedničke i pojedinačne humanitarne akcije pomoći zdravstvenom sektoru. Čengić je naglasio da će u predstojećim mjesecima, koji će biti izuzetno izazovni za ekonomiju BiH, sektor osiguranja i Udruženje kao njegov predstavnik igrati aktivnu ulogu u svim procesima, kako bi pozicija građana BiH, osiguranika i osiguranja kao djelatnosti bila maksimalno zaštićena.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here