Sberbank i dalje najinovativnija banka u srednjoj i istočnoj Evropi

Drugu godinu zaredom, časopis Global Finance prepoznao je Sberbank kao najinovativniju banku nakon što je razmotreno 16 visokotehnoloških projekata za građane i korporativne klijente koji su implementirani u poslovnicama Banke

43

Sberbank je drugu godinu zaredom proglašen najinovativnijom bankom u srednjoj i istočnoj Evropi, prema specijalizovanom časopisu Global Finance.

Sberbank je prepoznata kao najinovativnija banka nakon što je razmotreno 16 visokotehnoloških projekata za građane i korporativne klijente koji su implementirani u poslovnicama Banke, a uključuju personalizovano korisničko iskustvo na bankomatima Sberbank zasnovano na umjetnoj inteligenciji (AI), personalizaciju aplikacije Sberbank Online zasnovanu na umjetnoj inteligenciji (AI), online otvaranje računa za preduzetnike, kao i druge inovativne usluge.

“I za Sberbank BH protekla godina je obilježena inovacijama. Još od januara 2019. godine klijenti mobilnom bankarstvu mogu pristupiti putem praktične identifikacije prepoznavanja lica ili otiskom prsta, čime je Sberbank BH bila prva banka u Bosni i Hercegovini koja koristi Face ID i Finger ID tehnologiju. Naredna inovativna funkcionalnost odnosi se na platformu koja korisnicima omogućava da na jednostavniji način postanu klijenti Banke, i da sa njom ostanu u dugoročnom kontaktu. Platforma je povezana sa službenim Viber kanalom Sberbank BH koja kroz veselu i digitalnu komunikaciju klijente poziva na otvaranje tekućeg računa putem selfie fotografije. I treća, ali ništa manje važna inovacija se odnosi na uvođenje nove generacije bankomata koji nude uslugu beskontaktnog podizanja gotovine. Sberbank BH je prva na bh. tržištu ponudila ovu opciju koja nudi dodatnu sigurnost jer ne postoji opasnost da bankomat ‘proguta’ karticu. Ova inovativna usluga, osim klijentima Sberbank BH, dostupna je i klijentima drugih banaka koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje”, saopćeno je iz Sberbank BH.

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here