Elon Musk uprkos lokalnom zakonu otvorio pogon u Fremontu: Neka me uhapse

Vlasnik Tesle prethodno je izjavio kako će tvornicu i sjedište kompanije premjestiti iz Kalifornije ukoliko vlasti ne dozvole otvaranje u kontekstu restrikcija zbog pandemije

50

Proizvođač električnih automobila Tesla otvorio je svoju tvornicu u Fremontu u Kaliforniji uprkos zabrani rada koja je na snazi u toj američkoj državi.

Direktor kompanije Elon Musk naredio je u ponedjeljak (11.5.) pokretanje pogona, a na svom Twitter profilu kazao je kako će se i sam vratiti na posao u tvornicu. Također, kako je kazao, ukoliko neko treba biti uhapšen – neka to bude on, javlja SEEbiz.

Musk je prethodno izjavio kako će tvornicu i sjedište kompanije premjestiti iz Kalifornije ukoliko vlasti ne dozvole otvaranje u kontekstu restrikcija zbog pandemije.

Iako je savezna država popustila u mjerama predostrožnosti, okrug Alameda koji se nalazi pokraj San Francisca, u kojem je locirana tvornica, nije učinila isto.

Musk je u nedjelju izjavio da je kompanija Tesla podnijela žalbu protiv okruga. Ipak, umjesto da sačeka rezultat pravnog pritiska, Musk je naredio otvaranje mimo lokalnog zakona.

Iz policije je saopćeno kako su informirani o događaju, ali da će djelovati samo u slučaju naredbe zdravstvenih čelnika okruga.

U svom saopćenju radnicima, kompanija Tesla naglašava da je odluka o vraćanju na posao u skladu s odredbama države Kalifornije.

Tvornica električnih automobila obustavila je proizvodnju 26. marta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here