Hoće li Tom Cruise postati prvi glumac koji je snimio igrani film u svemiru?

Administrator Jim Bridenstine potvrdio je na Twitteru da se popularni glumac Tom Cruise nalazi u pregovorima s NASA-om i SpaceX-om

35

Administrator Nacionalne uprave za avijaciju i svemir (NASA) Jim Bridenstine potvrdio je na Twitteru vijest koja se već provlačila kroz glasine američkih filmskih medija, u kojoj se tvrdilo da se popularni glumac Tom Cruise nalazi u pregovorima s NASA-om i SpaceX-om u vezi snimanja prvog igranog akcijskog filma u svemiru, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

“NASA je uzbuđena što će raditi s Tomom Cruiseom na filmu na svemirskoj postaji. Trebamo popularne medije koji će inspirirati novu generaciju inženjera i znanstvenika koji će omogućiti da NASA-ini ambiciozni planovi postanu realnost”, piše Bridenstine u svom Tweetu, prenosi SEEbiz.

U ovom trenutku nije poznato kada bi se film trebao snimati i kakva će mu biti radnja, no ukoliko se takvo nešto zaista realizira, SpaceX će biti glavni prevoznik filmske ekipe koja će “opucati prvu klapu” u historiji igranih filmova u svemiru. Mada postoji mogućnost da umjesto Cruisea na ISS-u angažiraju nekog pravog astronauta u ulozi kaskadera i dublera, obzirom da Cruise skoro u pravilu u filmovima izvodi sve opasne scene sam, za očekivati je da će doista postati prvi glumac u pravom svemiru.

Uostalom, ako NASA istinski želi pokazati svijetu da svemir nije rezerviran samo za vrhunski pripremljene astronaute, definitivno nema bolje promocije nego dovesti na ISS jednog od najpoznatijih glumaca današnjice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here