Pomoć Vlade RS privrednicima koji su radili smanjenim kapacitetima

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS pripremilo je obrazac na osnovu kojeg će preduzetnici prijaviti u kom obimu su smanjene poslovne aktivnosti

45

Vlada Republike Srpske prihvatila je zahtjev Privredne komore da se omogući isplata najniže plaće s doprinosima i radnicima u firmama koje su, usljed širenja koronavirusa, radile smanjenim intenzitetom.

U tu isplatu već su uključena privredna društva kojima je zbog odluka Štaba za vanredne situacije u RS zabranjen rad u martu i/ili aprilu.

– Ministarstvo privrede i preduzetništva RS pripremilo je obrazac na osnovu kojeg će preduzetnici prijaviti u kom obimu su smanjene poslovne aktivnosti, kako bi im za april bilo omogućeno korištenje sredstava predviđenih za ublažavanje ekonomskih posljedica ove krize – navedeno je u saopćenju iz Privredne komore RS.

Pozvali su nadležne u privrednim društvima, koja su radila smanjenim kapacitetima u aprilu, da ispune obrazac i dostave ga nadležnim ministarstvima.

– Ovom mjerom Vlada RS pokazala je spremnost da se privredi, u ovom trenutku, pruži značajna podrška za prevazilaženje postojeće krize – naveli su iz Privredne komore RS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here