Inovacije u susjedstvu: Robotsko-dezinfekcijskom tehnologijom protiv korona virusa u Hrvatskoj

Roboti pomoću UV-c svjetla u najkraćem mogućem vremenu i autonomno dezinficiraju velike zatvorene površine

62

Istarska kompanija Vedras je u saradnji s danskom firmom Blue Ocean Robotics krenula u borbu protiv koronavirusa i to koristeći inovativnu tehnologiju koja će Hrvatskoj omogućiti ubrzani i efikasni povratak normalnom životu.

Od danas, Vedras pruža mogućnost dezinficiranja velikih ili malih prostora UV-c tehnologijom – robotima koji pomoću UV-c svjetla u najkraćem mogućem vremenu i autonomno dezinficiraju velike zatvorene površine: hotele, tvorničke pogone, javna mjesta, škole, fakultete, urede, skladišta, bolnice i sve ostalo gdje sigurnost i “osjećaj čistoće” moraju biti na prvom mjestu.

Posebno kvalitetnu primjenu Vedras očekuje u hotelskim kapacitetima širom Hrvatske koji bi, prema najavama iz turističkog sektora, trebali biti otvoreni u idućih nekoliko sedmica. Ovom tehnologijom hotelska soba, naprimjer, može biti očišćena i dezinficirana za samo desetak minuta.

Vedras se inače bavi organiziranjem evenata za koje je trenutno jako teško prognozirati kad će se vratiti pa su, kako kažu, odlučili ne stajati po strani i krenuti u nove poslovne poduhvate.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here