Amazon u skladištima postavio termalne kamere za detekciju koronavirusa

WHO upozorava da mjerenje temperature može dati lažne pozitivne rezultate na COVID-19

68

U skladištima Amazona u SAD-u dosad je otkriveno 50 osoba zaraženih koronavirusom. Zbog toga je najveća svjetska internetska trgovina uvela ručno mjerenje temperature svakog radnika koji dolazi na posao.

Kako bi prepoznavanje simptoma bilo brže i efikasnije, skladišta Amazona u Velikoj Britaniji uvode termalne kamere koje će mjerenje temperature obavljati puno brže nego ručni termometri kratkog dometa koji su se do sada koristili.

Kako prenosi SEEbiz, u planu je da se mjerenje temperature novom metodom uvede i u sva druga skladišta Amazona, uključujući i njegov lanac za prodaju prehrambenih proizvoda Whole Foods.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da mjerenje temperature može dati lažne pozitivne rezultate na COVID-19 i nije efikasno za one zaražene koji su asimptomatski, odnosno ni ne znaju da imaju virus jer ne osjećaju nikakve simptome.

Globalna potražnja za online dostavom je u posljednjih nekoliko mjeseci višestruko porasla, a Amazon u svojim skladištima koristi ljude i robote kako bi mogao osigurati isporuke. Prošli mjesec su u New Yorku otpustili radnika koji je organizirao protest protiv uslova rada u skladištima. Zbog toga su se našli pod velikim udarom kritika medija i organizacija za ljudska prava.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here