BOSNALIJEK DONIRAO LIJEKOVE USTANOVAMA ZA BRIGU O DJECI I OMLADINI, HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA I ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

Unatoč ogromnoj potražnji za lijekovima i dezinfekcijskim sredstvima Bosnalijek je uspio osigurati značajne količine svojih proizvoda koje donira različitim ustanovama čija djelatnost je zaštita djece i omladine, te humanitarnim organizacijama.

42

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 u potpunosti je svoje poslovanje fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svim svojim proizvodima.

Unatoč ogromnoj potražnji za lijekovima i dezinfekcijskim sredstvima Bosnalijek je uspio osigurati značajne količine svojih proizvoda koje donira različitim ustanovama čija djelatnost je zaštita djece i omladine, te humanitarnim organizacijama.

Tako su donacije lijekova u proteklim danima uručene SOS Kinderdorfu Sarajevo, JU Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, JU Domu „Rada Vranješević“ Banja Luka, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić,  humanitarnom društvu Merhamet te Osnovnoj školi „Srednje“. Ujedno, ovoj osnovnoj školi donirano je i 12 tablet uređaja, kako bi se osiguralo da sva djeca koja pohađaju ovu školu imaju mogućnost praćenja online nastave.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da su potpuno svjesni potreba za lijekovima koje su zaista povećane u ovom periodu, ali i hitnosti da se određena sredstva stave na raspolaganje s ciljem prije svega prevencije i zaštite zdravlja.

„Pokrenuli smo akciju doniranja naših proizvoda prema ustanovama koje se brinu o najugroženijoj djeci, te humanitarnim organizacijama koje također vrše dostavu ovih proizvoda onima koji su u najvećoj potrebi. Naši vrijedni radnici, u zaista otežanim uslovima,  rade bez prekida i za sada je osigurano sigurno snabdijevanje tržišta Bosne i Hercegovine svim našim proizvodima, naročito onim koji se mogu tretirati kao esencijalni u trenutnoj krizi. Trudimo se pružitipomoć svima,u skladu sa našim mogućnostima i to ćemo nastaviti da radimo“, ističe Uzunović.

Bosnalijek, također, od početka pandemije COVID-19 u kontinuitetu donira lijekove i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine i do sada su donacije poslane u kliničke centre, bolnice i domove zdravlja širom naše Bosne i Hercegovine. Ovakve akcije će biti nastavljene i dalje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here