Općina Novi Grad dodjeljuje na besplatno korištenje zemljište za sjetvu

Davanje na korištenje neiskorištenog zemljišta jedan je od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla naša zemlja zbog pandemije koronavirusa.

58
Jesenja sjetva

Općina Novi Grad raspisala javni poziv za davanje na besplatno korištenje zemljišta u državnoj svojini u poljoprivredne svrhe.

Zemljište se nalazi na brdu Mojmilu, u Bojniku, Bačićima, Rajlovcu i Reljevu, a građani koji žele da uspostave ili prošire poljoprivrednu proizvodnju, mogu se prijaviti pismeno putem pošte ili na protokol Općine Novi Grad, kao i putem mjesnih zajednica, u roku od sedam dana, od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnoj web stranici općine.

Davanje na korištenje neiskorištenog zemljišta jedan je od načina prevazilaženja stanja u kojem se našla naša zemlja zbog pandemije koronavirusa. Zemljište se dodjeljuje u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje u periodu trajanja proglašenja stanja prirodne i druge nesreće i saniranja šteta uzrokovanih pandemijom.

Služba za urbanizam, stambene imovinsko – pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina izvršila je analizu raspoloživog zemljišta u državnom vlasništvu na prostoru općine Novi Grad, koje se može koristiti za poljoprivrednu proizvodnju, a JP “Lokom” će na proizvodno – edukativnom poliginu za urbanu poljoprivredu, pružati pomoć onima koji budu zainteresirani da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju u periodu nadolazeće proljetne sjetve, kroz besplatnu praktičnu i teoretsku edukaciju, ali i pomoć u plasmanu viška proizvoda putem Bosanske tržnice, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here