Volvo Cars uvodi mjere za ublažavanje posljedica pojave koronavirusa

Kompanija na prvo mjesto postavlja zaštitu zdravlja i bezbjednost svih zaposlenih.

79

Pandemija koronavirusa negativno utiče na kompaniju Volvo Cars na različite načine, između ostalog, slabljenjem tržišta, rizikom od smetnji u proizvodnji i teškoćama koje su povezane sa radom zaposlenika.
Kompanija na prvo mjesto postavlja zaštitu zdravlja i bezbjednost svih zaposlenih. Preventivne mjere i ograničenje putovanja već su stupili na snagu.
Sad treba sve snage usmjeriti u ograničenje širenja virusa provođenjem društvene izolacije. To znači zatvaranje proizvodnih pogona, rad od kuće i uvažavanje mnogih ličnih mjera bezbjednosti.
Pogon u Belgiji ostaje zatvoren do 5. aprila. Pogoni u Švedskoj i SAD zaustavljaju proizvodnju u periodu od 26. marta do 14. aprila.
Zaposleni u našim kancelarijama od 26. marta nadalje radiće od kuće, i to sa skraćenim radnim vremenom.
Tim mjerama želimo očuvati radna mjesta i osigurati da se kompanija Volvo Cars vrati na uobičajeno poslovanje čim to bude moguće.
Početkom mjeseca kompanija je nakon dužeg perioda zabrane proizvodnje otvorila svoja četiri pogona u Kini. Današnja posjeta prodajnim salonima upućuje na početak normalizacije stanja na kineskom automobilskom tržištu, što ističe prednosti našeg uravnoteženog poslovanja u svijetu.
“Naša glavna briga su zdravlje naših zaposlenih i budućnost naše kompanije.Zahvaljujući dragocjenim programima podrške, koje uvode vlade i organi vlasti, uspjeli smo brzo da preduzmemo mjere”, rekao je generalni direktor Håkan Samuelsson.
Mi u kompaniji Volvo Cars smatramo da te mjere uspostavljaju pravu ravnotežu između ublažavanja daljnjih posljedica pandemije i zaštite zaposlenih i budućnosti Volvo Cars.
Proizvodni pogoni Volvo Cars, na koje se odnose današnje najavljene mjere, nalaze se u područjima Torslanda, Skövde i Olofström (Švedska), u mjestu Ghent (Belgija) i Južnoj Karolini
(Sjedinjene Američke Države). Dotično kancelarijsko osoblje radi u sjedištu kompanije u Göteborgu u Švedskoj, kao i pogonu u Ghentu i pripadajućim tržištima. Također, u skladu sa situacijom vezanom uz pandemiju koronavirusa ograničili smo rad naših centara u skladu sa vladinom odlukom o zatvaranju prodavnica koje nisu nužne. Zatvorili smo prodajni dio centara, dok naši dežurni servisi rade i dalje te brinu za Vašu mobilnost i sigurnost na cesti.
Stanje u zemlji i svijetu redovno pratimo te ćemo se prilagođavati vladinim mjerama i preporukama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here