eBios.ba – Inovacija u prodaji voća i povrća

Putem web platforme eBios.ba možete naručiti svježe voće i povrće, te kvalitetne džemove i sokove

549

Zadruga Bios iz Visokog je upravo lansirala web platformu eBios.ba, kako bi uspostavila
redovne isporuke svježeg voća i povrća, te kvalitetnih džemova i sokova, za tržište Sarajeva.
Pokrivene su općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.
Direktorica Elvira Kadrić kaže da se na ovom projektu radilo zadnjih nekoliko mjeseci, te da je situacija sa korona virusom (COVID-19) ubrzala aktivnosti kako bi se građanima olakšalanabavka svježeg voća i povrća u ovom periodu.

“Prilagodili smo se situaciji te su naša vozila  dodatno dezinfikovana, a osoblje koje radi dostavu koristi adekvatnu zaštitnu opremu, te masku i rukavice. Isporuka se vrši u više  termina, po dogovoru sa kupcima”,kaže Kadrić.

Podršku ovoj inovaciji pružili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta, čiji su se uposlenici
među prvim uvjerili u kvalitet usluge i proizvoda. Velibor Trifković, rukovodilac sektora voća i povrća na FARMA II projektu naglašava kako je trenutno kompletan lanac distribucije u
velikim izazovima, te smatra da će kućna dostava svježih namirnica pomoći u prevladavanju situacije, pogotovo kada su u pitanju starija lica kojima je kretanje ograničeno.

“Ova godina će biti jako izazovna za sektor voća i povrća, kako za prodaju, tako i za izvoz. Dobro je da imamo rješenja koja će odgovoriti na trenutne okolnosti i olakšati snabdijevanje kupaca, ali je i jako bitno da vrijednim proizvođačima olakšamo put do tržišta, što je primjer sa ovom platformom,” kažu iz FARMA II projekta.

Iz zadruge ističu i to da platforma omogućava sigurno online plaćanje karticom, što znači da kupci mogu poručiti korpu proizvoda i ona će biti dostavljena na navedenu adresu – na
primjer starijim članovima porodice, koji samo trebaju preuzeti pošiljku.

Direktorica Kadrić dodaje: “Veliku pažnju poklanjamo kvalitetu naših proizvoda i radimo na širenju ponude, a  cilj nam je da ovaj kanal distribucije uhodamo i da olakšamo našim kooperantima plasmanmnjihovih proizvoda. Dostava je besplatna do vrata kupca, uz minimalnu vrijednost narudžbe od 15KM. Trenutno radimo i na razvoju android aplikacije.”

Zadruga Bios iz Visokog poznata je na našem tržištu po proizvodnji plastenika, kao i po
velikom broju kooperanata koji se bave plasteničkom proizvodnjom. Jedan je od lidera u
sektoru voća i povrća jer angažuje više od  1.000 kooperanata, a poznata je i po tome što 50 posto njenih kooperanata čine žene.
Više informacija zainteresovani mogu pronaći na stranici ebios.ba, te na istoimenoj
Facebook stranici.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here