Privrednicima iz ZDK-a prezentiran javni poziv za inovativne projekte

Ovo je zadnji poziv u okviru Challenge to Change projekta, a otvoren je do 24.marta.

47

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) promovirala je na današnjem Info danu u Privrednoj komori Zeničko-dobojskog kantona peti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za inovativne privredne subjekte u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o projektu “Challenge to Change” – C2C, koji provode SERDA i Razvojna agencija Republike Srpske, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) te Ambasada Švedske u BiH.

“Ovo je ujedno i zadnji javni poziv u sklopu ovog projekta, za koji je preostalo da se realizira 750.000 eura. Ukupni fond za projekat iznosio je četiri miliona eura, a za prva tri poziva potpisali smo 110 ugovora. U toku su potpisi 36 ugovora iz četvrtog poziva, što znači da su odobrena grant sredstva za 146 privrednih subjekata”, ističe predstavnik SERDA-e Asmir Kosorac, koji napominje da je poziv namijenjen za podršku svim sektorima privrede i na cijeloj teritoriji BiH.

Do sada su, kaže Kosorac, potpisali ugovore sa subjektima iz svih sektora i čitave BiH. Start-up preduzeća, koja su registrirana najmanje šest mjeseci, maksimalno mogu dobiti do 10.000, a mala i srednja preduzeća, koja obavljaju već dvije godine privrednu djelatnost te koja imaju do 250 zaposlenih, mogu dobiti i do 30.000 eura grant sredstava.

Svi privredni subjekti koji apliciraju, a aplicira se elektronskim putem, obavezni su za realizaciju projekta osigurati minimalno 50 posto učešća u novcu.

Peti poziv otvoren je do 24. marta ove godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here