U susret ciljevima Strategije 2025: DHL Express je ove godine nadogradio svoju flotu sa šest novih cargo aviona Boeing 777

Izvršena je prva serija isporuke za 2020. god., 777F je sletio prošlog četvrtka u svoju

149
DHL

DHL Express, vodeća međunarodna express kompanija u svijetu, ove godine preuzima šest novih teretnih aviona Boeing 777F-200. Prvi od ovih aviona za 2020.  godinu je sletio prošlog četvrtka u svoju buduću operativnu bazu, Međunarodni aerodrom Cincinnati / Northern Kentucky (CVG). U 2018. godini, DHL je naručio 14 novih Boeinga 777F, od kojih su četiri isporučena 2019. godine, šest će stići ove godine, a preostala četiri bit će puštena u upotrebu 2021. Trenutnim teretnim avionom upravljat će DHL Express partnerska zračna kompanija Kalitta. Obnova je dio cjelokupne modernizacije interkontinentalne flote dalekog dometa kurirske kompanije i zamjene starih aviona. Boeing 777F opremljen je vrhunskom tehnologijom ekonomične potrošnje goriva i ima najduži domet pri punom opterećenju bilo kojeg širokotrupnog teretnog aviona. To omogućava DHL-u da radi s većom učinkovitošću, dok udovoljava sve većoj svjetskoj potražnji za brzim logističkim uslugama.

“Uzbuđeni smo što ove godine možemo prihvatiti više Boeing 777F-a u DHL Express porodicu”, rekao je gdin. John Pearson, Izvršni direktor DHL Express-a. „Modernizacijom naše interkontinentalne flote, možemo istovremeno unaprijediti našu dokazanu sposobnost da udovoljimo rastućoj potražnji, poboljšati naš okoliš i pružiti najkvalitetniju uslugu našim klijentima. DHL ponovo i iznova ostavlja svoj trag upotrebom inovativnih rješenja i tehnologija. Zadovoljstvo nam je što ćemo i dalje demonstrirati partnerima i klijentima kako ovakav napredak vrijedi za podizanje nivoa cjelokupne ekspresne logističke industrije, dok nas približava ostvarenju ciljeva Strategije 2025.“

U središtu svoje Strategije 2025 DHL Express se posebno fokusirao na “e-trgovinu” kao pokretač rasta i “učinkovitost” za dalje povećanje dobiti. S nosivosti 102 tone i dometom od 9.200 km, B777F ima najveći kapacitet i domet svih teretnih aviona s dva motora. Oni su i ekonomičniji, pouzdaniji od starijih aviona i smanjuju emisiju CO2 za 18%. DHL Express upravlja s preko 260 aviona sa 17 partnerskih avio kompanija, na preko 3.000 dnevnih letova širom 220 država i teritorija.

“Očekujemo daljnji rast prekogranične e-trgovine i, kao rezultat, povećanu potražnju za našim ekspresnim logističkim uslugama i stručnošću u interkontinentalnim dostavama”, rekao je gdin. Travis Cobb, EVP globalne operacije mrežne i avijacije u DHL Express-u. „S novim Boeingom 777Fs možemo povećati interkontinentalne veze uz smanjenje emisije CO2 i potrošnje goriva. To nam omogućava da nastavimo pružati klijentima izvrsnu kvalitetu koju su očekivali od nas dok radimo na proširivanju globalnih usluga.”

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here