Kompanija Volvo Cars predstavila obnovljene modele S90 i V90 te blage hibridne pogone u svim serijama modela

Kompanija Volvo Cars također znatno povećava broj izvedbi sa 48-voltnim blagim hibridnim pogonom jer te verzije motora nudi za svaku seriju modela.

46
Volvo

Kompanija Volvo Cars predstavila je osvježene izvedbe limuzine S90 i karavana V90/V90 Cross Country sa uglađenim oblikom spoljašnjosti i sasvim novim vrhunskim audio sistemom Bowers & Wilkins.

Ažurirana nadgradnja portfolija trenutno uključuje mogućnost izbora 48-voltnog blagog hibridnog pogona za svaki model Volvo, a time kompanija širi svoju ponudu elektrificiranih vozila.

Dizajneri su spoljašnjost opremili brojnim usavršenim elementima na prednjem i zadnjem dijelu S90 i V90, kao što su nova svjetla za maglu, novi dizajn spojlera i novi donji prednji odbijač.

Na modelima V90 i V90 Cross Country najviše se ističe sasvim novi oblik zadnjih svjetala, uključujući prepoznatljivu LED-rasvjetu i sekvencijski pokazivač smjera. Nova ponuda završnih elemenata u bojama i naplataka dodatno donose više mogućnosti za personalizaciju.

Sveobuhvatno usavršen audio sistem Bowers & Wilkins pobrinut će se za još bolje iskustvo zvuka u unutrašnjosti sa novim elementima, kao što su nadograđeno pojačalo, funkcija automatskog poništavanja buke vozila i nove postavke koje oponašaju zvuk vašeg omiljenog džez kluba.

Sljedeća novost je filter zraka Advanced Air Cleaner sa senzorom čestica PM 2,5. Filter zraka, prvenstveno razvijen za kinesko tržište, sad je na raspolaganju i na drugim tržištima svijeta, a vozačima omogućava da preko centralnog displeja prate kvalitet zraka u unutrašnjosti vozila. Tu je i funkcija čišćenja zraka, koja u roku od nekoliko minuta iz kabine uklanja skoro sve sitne čestice.

Novi audio sistem Bowers & Wilkins i tehnologija zračnog filtera Advanced Air Cleaner sada su, na osnovu prilagodljive produktne arhitekture (SPA), na raspolaganju za sve modele.

Svi modeli serije 90 i 60 sad su pozadi opremljeni dvostrukim stanicama za punjenje USB-C, koje su zamijenile 12-voltne utičnice. Funkcija bežičnog punjenja za pametne telefone, koja je prvobitno bila ugrađena samo u kompaktni model XC40 SUV, sad je na raspolaganju u skoro svim izvedbama vozila serije 90 i 60.

Na području opreme unutrašnjosti sad su za sve modele serije 90 i 60 na raspolaganju ekskluzivna prilagođena sjedišta sa presvlakama od mješavine vune, koja su po prvi put predstavljena prošle godine u modelu XC90, a i sklop dodatne opreme također nudi vrhunske presvlake bez kože.

Kompanija Volvo Cars također znatno povećava broj izvedbi sa 48-voltnim blagim hibridnim pogonom jer te verzije motora nudi za svaku seriju modela.

Blagi hibridni pogoni, koji su po prvi put predstavljeni prošle godine u modelima XC90 i XC60, sad su na raspolaganju za sve druge modele serije 90 i 60, a i za XC40. Blagi hibridni pogoni za V90 Cross Country predstavljaju prve elektrificirane verzije u historiji serije Cross Country.

Blagi hibridi kompanije Volvo Cars vozačima nude do 15-postotnu uštedu potrošnje goriva i smanjuju vrijednosti emisija u stvarnoj vožnji. Elektronski sistem kočenja »brake-by-wire« povezan je sa sistemom za regeneraciju energije te smanjuje potrošnju goriva i vrijednosti emisija rekuperacijom kinetičke energije koja se oslobađa prilikom kočenja.

Zajedno sa serijom plug-in hibrida i potpuno električnih vozila Recharge, to znači da je elektrificirani model Volvo sad na raspolaganju za svakog.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here