Zbog velikog interesa putnika ovog ljeta uvodi se linija Kuwait City – Sarajevo

Direktna linija dva grada povezivat će do 12. septembra svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A320.

38

Kuwait Airways ponovno uvodi liniju između Kuwait Citya i Sarajeva od 9. juna. Direktna linija dva grada povezivat će do 12. septembra svakog utorka, četvrtka i subote avionom Airbus A320, potvrđeno je Feni s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kuwait Airways sezonski je letio na ovoj liniji 2013. godine te ju je zbog velikog interesa turista iz ovog dijela svijeta, odlučio obnoviti ponovno od ovog ljeta.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić, zbog velikog interesa putnika iz Kuwaita, liniju na istoj ruti trebala bi od ovog ljeta uspostaviti i kompanija FlyBosnia, dva puta sedmično.

U ovom trenutku, u zimskom redu letenja sa sarajevskog aerodroma moguće je letjeti na 14 destinacija, s tim da je taj broj ljeti nešto veći.

Trenutno, u zimskom redu letenja sa MAS-a može se letjeti ka: Zagrebu, Beču, Rimu, Londonu, Istanbulu, Dohi, Štokholmu, Minhenu, Berlinu, Dubaiju, Kelnu, Beogradu, Budimpešti i Štutgartu.

“I ovo ljeto očekujemo ponovno uvođenje linije za Šaržu (Air Arabia), Aegean Airlines bi trebao ponovno uvesti letove za Atenu, Norwegian za Oslo, Gothenburg, Copenhagen, Flynas za Riyadh, Jeddah i Gasim. Također sigurni smo da ćemo i ovo ljeto imati veliki broj čarter letova prema ljetovalištima na turskoj obali. Aviokompanija Lufthansa od ljetne sezone trebala bi imati dva dnevna leta za Minhen. Turkish Airlines i Qatar Airways od ljetnog reda letenja 2020. godine najavili su povećanje broja letova za destinacije na koje lete, pa bi tako Qatar Airways trebao od ovoga ljeta uvesti svakodnevne letove za Dohu”, kazala  je Bagarić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here