Novo lice budućnosti: Izrazi svoju posebnost uz Galaxy Z Flip

Inovativni, savitljivi displej od stakla, u kombinaciji sa jedinstvenim korisničkim iskustvom, za potpuno novi doživljaj stvarnosti

69
Samsung

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je Galaxy Z Flip – novi savitljivi pametni telefon koji će promijeniti način na koji doživljavamo mobilne uređaje. Njegov hrabar i moderan dizajn, kao stvoren je za one koji žele da kroz tehnologiju izraze svoj stil i originalnost. Napravljen od inovativnog, savitljivog stakla, Galaxy Z Flip doslovno preispituje zakone fizike, budući da se njegov displej od 6.7 inča jednim pokretom sklapa u moderan i kompaktan oblik, dovoljno mali da stane u dlan jedne ruke. Zahvaljujući gotovo nevidljivoj šarci i specijalno dizajniranom korisničkom iskustvu, Z Flip pruža korisnicima nove načine na koje će oni stvarati, dijeliti i doživljavati sadržaje. Od modernog dizajna, do fleksibilne kamere, Galaxy Z Flip otvara potpuno novu dekadu inovativnih savitljivih telefona.

Prateći stope Galaxy Fold modela, koji je otvorio vrata eri savitljivih telefona, Galaxy Z Flip uvodi korisnike u potpuno novi ekosistem uređaja, kao dokaz posvećenosti i odlučnosti kompanije Samsung da uvijek bude pionir po pitanju inovativnih tehnologija i dizajna.

„Ogromno uzbuđenje i zainteresovanost korisnika za Galaxy Fold, dali su nam vjetar u leđa i hrabrost da odemo korak dalje – ka novom Galaxy Z Flip modelu. Želimo da iz temelja izgradimo kategoriju savitljivih telefona, nudeći korisnicima inovativne oblike, novi displej i što je najvažnije, potpuno novu vrstu mobilnog iskustva“, rekao je dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Susret mode i tehnologije

Kompaktan, moderan dizajn stvoren je za one koji tehnologiju vide kao način da izraze svoj stil, a svi noviteti koji odlikuju Galaxy Z Flip im to i omogućuju.

  • Moda koja staje u džep – Dizajniran tako da bude praktičan i uvijek pri ruci, Galaxy Z Flip sklapa se na veličinu prosječnog novčanika, kako bi bez problema stao u džep ili torbicu. Kada je otvoren, veličina njegovog ekrana gotovo se udvostručuje, prikazujući nevjerovatni displej od 6.7 inča. Maska u trendi nijansama, elegantni zaobljeni uglovi i poklopac koji se zatvara uz prepoznatljiv zvuk, dovoljni su da Galaxy Z Flip bude telefon za kojim se svi okreću.
  • Samsungov prvi savitljivi displej od stakla – Galaxy Z Flip posjeduje Infinity Flex displej izrađen od specijalnog Ultra Thin stakla (UTG), čineći ga tanjim i elegantnijim od bilo kog poznatog savitljivog uređaja. Centrirana kamera u ravni displeja, bez otvora i drugih smetnji, omogućuje korisnicima da uživaju u omiljenim sadržajima, po prvi put u odnosu 21.9:9, kada je u pitanju Samsung.
  • Nova nevidljiva šarka (Hideaway Hinge) – Ova šarka pravo je remek-djelo inžinjerstva. Zahvaljujući dualnom CAM mehanizmu, svako otvaranje i zatvaranje biće sigurno i lako. Također, Hideaway Hinge sistem podrazumijeva i novu Samsung tehnologiju čišćenja, koristeći inovativna najlonska vlakna koja čuvaju telefon od prljavštine i prašine.
Novo savitljivo iskustvo

Galaxy Z Flip predviđen je za moderan stil života i ljude koji su u stalnom pokretu. Ovaj telefon pruža mnogo više, iz više različitih uglova, bez korištenja ruku – jedinstveno iskustvo, nemjerljivo sa bilo kojim savitljivim uređajem dostupnim na tržištu.

  • Više i bolje – potpuno hands-free – Kada je Galaxy Z Flip otvoren, može se koristiti pod različitim uglovima, baš kao laptop računar, pružajući mogućnost pravljenja selfija koji “hvataju” mnogo širu sliku, učestvovanja u nesvakidašnjim video razgovorima uz Google Duo – i sve to bez upotrebe ruku.
  • Flex mode – Samsung i Google su veoma blisko sarađivali kako bi dizajnirali Flex mode – korisničko iskustvo pravljeno po mjeri jedinstvenog sistema prednjeg sklapanja ovog modela. Kada je otklopljen, displej uređaja se automatski dijeli na dva ekrana veličine 4 inča, za mogućnost gledanja fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj. Korištenje YouTube-a nikada nije bilo lakše, uz istovremeno gledanje sadržaja i pretraživanje drugih video snimaka, čitanje opisa i pisanje komentara.
  • Kamera koja mijenja pravila – Galaxy Z Flip može doslovno sam da stoji, omogućujućii snimanje i fotografisanje u pokretu – od grupnih fotografija sa tajmerom, do živopisnih noćnih snimaka, i to bez upotrebe blica. Kreiranje sadržaja za društvene mreže znatno je olakšano, zahvaljujući snimanju video zapisa u razmjeri 16:9, iz različitih uglova, bez upotrebe ruku ili stativa. Dovoljno je samo otvoriti telefon i staviti ga na ravnu površinu.
  • Notifikacije po svačijoj želji – Bilo da je Galaxy Z Flip zatvoren ili otvoren, nijedna poruka, poziv ili podsjetnik neće proći neopaženo. Jednim pogledom na cover displej, možete provjeriti datum, vrijeme, status baterije, ili ipak odgovoriti na poziv i pregledati poruke, čak i onda kada je telefon zaklopljen.
  • Multiaktivni prozor – Više nije nemoguće raditi nekoliko stvari istovremeno i to zahvaljujući opciji Multi-Window Tray – jednostavno označite aplikacije koje želite da koristite i uživajte u najmodernijem multitaskingu do sada.
Galaxy naslijeđe i ekosistem

S obzirom na to da pripada Galaxy porodici uređaja, Z Flip donosi sve benefite ovog ekosistema, ali u potpuno novom obliku. Odlikuju ga dobro poznate, vrhunske performanse i mogućnosti, koje se odnose na kameru, displej, bateriju, sigurnost, kao i usluge Samsung Health, Samsung Pay, Samsung Knox i mnoge druge.

Galaxy Z Flip korisnicima pruža priliku da uživaju u raznovrsnim opcijama kamere, poput snimanja video zapisa u 4K formatu, Live Focus funkcije i superstabilnosti.  Ovaj pametni telefon karakteriše optimizovani sistem sa dvostrukom baterijom koji omogućuje više energije, bez zauzimanja dodatnog prostora. Uz bežično brzo punjenje, punjenje putem kabla, ili specijalnu opciju Wireless PowerShare, moguće je bežično napuniti Galaxy Buds slušalice, Galaxy Watch, pa čak i telefon od prijatelja.

Pored toga, Samsung Knox sigurnosni sistem štiti korisnike i njihove uređaje, primajući mjesečne i kvartalne izvještaje o sigurnosti. Korisnicima su također na raspolaganju i usluge koje omogućuju sigurne opcije plaćanja uz Samsung Pay, zatim praćenje zdravlja i fizičkih aktivnosti uz Samsung Health, kao i pristup više od 5.000 Samsung i partnerskih pametnih proizvoda putem SmartThings aplikacije.

Dostupnost

Galaxy Z Flip će od 14. februara 2020. godine, za početak biti dostupan u 12 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Koreju, i to u bojama Mirror Purple i Mirror Black. Nakon toga, Galaxy Z Flip biće predstavljen i u Mirror Gold nijansi, na odabranim tržištima. Za više informacija, posjetite sajtove news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com  ili www.samsung.com/galaxy.

 

Galaxy Z Flip Specifikacije
Displej Glavni displej 6.7- inčni FHD+ Dynamic AMOLED Displej (21.9:9) Infinity Flex Displej

2636 x 1080

425ppi

*Veličina ekrana se mjeri dijagonalno, kao pun pravougaonik, bez računanja zaobljenih uglova. Stvarna vidljiva površina je manja, uzimajući u obzir zaobljene uglove i otvor za kameru.
Cover displej 1.1“ Super AMOLED Displej

300 x 112

303ppi

*Veličina ekrana se mjeri dijagonalno, kao pun pravougaonik, bez računanja zaobljenih uglova. Stvarna vidljiva površina je manja, uzimajući u obzir zaobljene uglove i otvor za kameru.
Dimenzije & Težina Sklopljen 73.6 x 87.4 x 17.3mm (Šarka) – 15.4mm (Pregib)
Otvoren 73.6 x 167.3 x 7.2mm – 6.9mm (Ekran)
*Debljina Galaxy Z Flip telefona kada je otklopljen ne uključuje okvir glavnog displeja.
Težina 183 g
Kamera Prednja 10MP Selfi kamera: F2.4

Veličina piksela: 1.22μm

FOV: 80˚

Zadnja dupla 12MP Ultraširoka kamera: F2.2

Veličina piksela: 1.12μm

FOV: 123˚

12MP Wide-angle kamera: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8

Veličina piksela: 1.4μm

FOV: 78˚

OIS na zadnjoj Wide-angle kameri (optička stabilizacija slike)

Digitalni zum do 8X

HDR10+ snimanje

Autofokusno praćenje

AP 7㎚ 64-bit Octa-Core procesor

※ 2.95㎓ (maksimalna brzina sata) + 2.41㎓ + 1.78㎓

Memorija 8GB RAM sa 256GB interne memorije
*Stvarna memorija može zavisiti od unaprijed instaliranog softvera.
Baterija 3,300 mAh (tipična) dupla baterija
* Tipična vrijednost je testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica i predstavlja procijenjenu prosječnu vrijednost, uzimajući u obzir devijacije kapaciteta među uzorcima baterije testiranih po  IEC 61960 standardu. Ocjenjeni (minimalni) kapacitet iznosi 3200mAh. Stvarna izdržljivost baterije može varirati u zavisnosti od jačine mreže, obrazaca upotrebe i drugih faktora.
Punjenje Brzo punjenje putem kabla ili bežične konekcije

Wireless PowerShare

* Punjenje preko kabla je kompatibilno sa QC2.0 i AFC, a bežično punjenje sa WPC

* Wireless PowerShare funkcija ograničena je na Samsung pametne telefone ili uređaje drugih brendova koji posjeduju opciju  WPC Qi bežičnog punjenja, uključujući Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+,Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, i nosive uređaje poput Galaxy Watch Active, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active2, Galaxy Buds+ i Galaxy Buds. Može da se desi da ne funkcioniše pri korištenju određenih dodataka i zaštitnih maski, kod uređaja drugih brendova ili Samsung nosivih uređaja. Može uticati na prijem poziva ili servis podataka, u zavisnosti od jačine mreže.

OS Android 10
Mreža Poboljšana 2X2 MIMO, 5CA,

LTE Cat.16 download do 1.0Gbps

LTE Cat.13 download do 150Mbps

Download do 1.0Gbps / Upload do 150Mbps

* Stvarna brzina može varirati u zavisnosti od zemlje, mobilnog operatora i korisničkog okruženja.
Konektivnost Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),VHT80 MU-MIMO,256QAM

Bluetooth® v 5.0 (LE do 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

* Galileo i BeiDou pokrivenost može biti ograničena. BeiDou može biti nedostupan u određenim zemljama.
SIM kartica Jedna eSIM i jedna Nano SIM
* SIM kartica se prodaje posebno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od zemlje i mobilnog operatora.

* eSIM zahtjeva bežični plan usluge i omogućuje aktivaciju plana mobilne mreže bez korištenja nano SIM kartice. eSIM dostupnost može varirati u zavisnosti od zemlje i mobilnog operatera. Provjerite sa vašim operatorom da li vaš plan mobilnih usluga podržava eSIM.

Plaćanja Samsung Pay (Link)

Kreditne i debitne kartice: podržava MST ili/i NFC, pripejd kartice, globalne doznake, tranzit, članstva, poklon kartice, nagrade.

* Dostupno samo u određenim zemljama. Funkcije mogu varirati u odnosu na zemlju ili servisne operatere.
Senzori Kapacitivni senzor otiska prsta (bočni), Brzinometar, Barometar, Žiroskop, Geomagnetni senzor, Holov senzor (digitalni, analogni), Senzor blizine, RGB, Svjetlosni senzor
Autentifikacija Opcije zaključavanja: geometrijski šablon, PIN, lozinka

Biometrijsko zaključavanje: Senzor otiska prsta, Prepoznavanje lica

* Funkcija prepoznavanje lica dostupna je samo na prednjoj kameri, kada je telefon otklopljen.
Zvuk Mono zvučnik

Okružujući zvuk (surround sound) za Bluetooth i slušalice sa Dolby Atmos tehnologijom (Dolby Digital, Dolby Digital Plus uključeni)

UHQ 32-bit &DSD64/128 podrška

PCM: Do 32 bits, DSD*: DSD64/128

Audio plejbek format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Bluetooth

Dual Audio: mogućnost povezivanja dva Bluetooth uređaja sa Galaxy Z Flip telefonom za zvuk koji dolazi iz dva uređaja istovremeno.

Skalabilni kodek: Poboljšanja Bluetooth konekcija u slučaju smetnji izazvanim od strane radio talasa.

Snimanje

Kvalitet snimka je poboljšan zahvaljujući High AOP mikrofonu koji umanjuje distorziju u bučnim okruženjima.

* DSD64 i DSD128 plejbekovi mogu biti ograničeni u zavisnosti od formata datoteke.

* Dva povezana uređaja mogu pokazati neznatnu razliku u kvalitetu zvuka.

* Dostupno samo za određene Samsung i AKG dodatke.

* AOP: Tačka akustičkog opterećenja

Video Video plejbek format

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Konekcija sa televizorom

Wireless: Smart View (preslikavanje ekrana 1080p na 30fps)

Sigurnost Knox platforma: nadgledanje i zaštita u realnom vremenu.

Zaštita od virusa i zlonamjernih softvera. (McAfee)

Sigurni folder: sigurni prostor na uređaju za izolaciju i zaštitu sadržaja, kao što su aplikacije, fotografije, filmovi i privatna dokumenta.

*Operatori za zaštitu od virusa i zlonamjernih softvera mogu se razlikovati po zemljama.
U pakovanju Galaxy Z Flip, Kabl, Putni adapter, Igla (Pin) za SIM karticu, USB konektor (OTG), Uputstvo za korištenje, Providna futrola, Slušalice (USB Type-C) sa AKG zvukom.
* Stvarne komponente, uključujući futrolu, možda nisu dostupne u zavisnosti od kupljenog modela ili zemlje (regiona). Pakovanje i boja futrole mogu se razlikovati u odnosu na boju uređaja.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here