“Za Samu” danas na Al Jazeeri Balkans

Dobitnik glavne nagrade na AJB DOC Film Festivalu te nagrade BAFTA-e, dokumentarni film "Za Samu", bio je nominovan i za nagradu Oscar.

79
AJB

U slotu Regioskop, koji se emituje svakog utorka u 17,5 i reprizno u 23,5 sati na Al Jazeeri Balkans, tokom februara 2020. gledaoci će imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih dokumentarnih ostvarenja prikazanih na Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC).

Film ‘Za Samu’ Waad Al-Kateab i Edwarda Wattsa, koji je pobijedio na Drugom AJB DOC Film Festivalu te osvojio nagradu Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA), bio je i u utrci za nagradu Oscar, a na Al Jazeeri Balkans bit će emitovan 11. februara u 17:00 i 23:00.

To je intimno putovanje kroz ratno iskustvo jedne žene, a izraz je ljubavi mlade majke prema kćerki. Govori o životu Waad al-Kateab koja se zaljubljuje, udaje i rađa Samu u Halepu u Siriji, dok se oko nje vodi strašan sukob.

Waad svojom kamerom bilježi nevjerovatne priče o gubitku, smijehu i preživljavanju, istovremeno se boreći s nemogućim izborom – da li pobjeći iz grada kako bi zaštitila život kćerke, znajući da bijeg znači odustajanje od borbe za slobodu za koju je već žrtvovala toliko mnogo.

Dokumentarac „Za Samu“ se u navednim terminima emitovanja može gledati i putem YouTube naloga ove televizije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here