Otvorena prva dm prodavnica u Lukavcu

U okviru projekta {ZAJEDNO} za bolje sutra uručena donacija za uređenje školskog parka.

75
dm

U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb, danas je u Lukavcu otvorena prva dm prodavnica. Prodajna mreža najvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 75 prodavnica u 44 grada, a građani Lukavca u prilici su da na jednom mjestu potraže različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.

Nova sredina

„Uvijek s radošću dolazimo u nove sredine kako bismo našim kupcima bili što bliže i sa velikim zadovoljstvom Lukavac upisujemo na listu naše prodajne mreže. U našem novom prodajnom objektu kupci mogu uživati u jedinstvenom doživljaju kupovine, birajući željene proizvode iz različitih asortimana dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. Također, u okviru naše bogate ponude su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta UVIJEKPOVOLJNO“, povodom početka rada prve dm prodavnice u Lukavcu, izjavila je regionalna menadžerica dm-a Lejla Andrić.

Povodom otvorenja, za svoje prve kupce u ovome gradu, dm je pripremio niz iznenađenja i pogodnosti kao i specijalnu ponudu 1+1 gratis proizvoda. Svi kupci danas su na poklon dobili dm trajni ceker, a iskoristili su i popust od 15% na ukupan iznos računa! Oni koji su kupovinu obavili u iznosu od 20 KM i više imali su priliku da učestvuju u kolu sreće i u toj igri osvoje različite poklone, dok su svi oni čiji je iznos računa bio 40 KM i više na poklon dobili peškir.

Početak rada nove prodavnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom te je u okviru inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac Edinu Deliću uručena donacija za realizaciju projekta Uređenje školskog parka u Lukavcu.

Životna sredina

Ček donacije u iznosu od 8.773 KM uručila je Andrić, koja se osvrnula na značaj projekta:

„Ovaj ekološki projekt jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju realizaciju će dm podržati i tako podržati unapređenje životne sredine i okoliša u lokalnim zajenicama. Nadamo se kako će stanovnici Lukavca, nakon obnove i uređenja ove značajne parkovske površine u gradu, kvalitetnije i radosnije provoditi svoje vrijeme u toj zelenoj oazi“.

Školski park jedna je od najvećih i najposjećenijih parkovskih površina u Lukavcu, ali je već izvjesno vrijeme u izuzetno zapuštenom stanju. Realizacijom projekta bit će obnovljen prostor namijenjen za dječiju igru, što podrazumijeva rekonstrukciju i obnovu postojećeg parkovskog mobilijara; vrtuljka, tobogana i klackalice, a planirana je obnova zelene površine sadnjom 35 novih sadnica.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here