Poziv za digitalne umjetnike: Iskoristite priliku da se vaš rad vidi širom svijeta!

Odnedavno dostupan na tržištima širom svijeta, The Wall televizor najnoviji je primjer inovativne 4K MicroLED tehnologije

63
Samsung

Digitalne umjetnike širom svijeta obradovala je vijest da je otvoren novi konkurs za promociju modernog stvaralaštva u neobičnoj saradnji kompanije Samsung Electronics i premijum platforme Niio. Konkurs pod nazivom Samsung The Wall x Niio Art Awards ima za cilj da otkrije najinspirativnija digitalna umjetnička djela, kako neafirmisanih, tako i već priznatih umjetnika. Pored prilike da njihov rad bude prikazan na ukupno deset izložbenih lokacija širom svijeta, uključujući Koreju, Singapur, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države, i to na najnovijem Samsung televizoru The Wall, takmičari će se međusobno nadmetati i za novčanu nagradu u iznosu do 15.000 dolara.

Izgled prostora

Odnedavno dostupan na tržištima širom svijeta, The Wall televizor najnoviji je primjer inovativne 4K MicroLED tehnologije, koja ima moć da se prilagodi bilo kojoj veličini i rezoluciji ekrana, uljepšavajući izgled svakog prostora. Međutim, ovaj put će The Wall biti taj koji će biti uljepšan, i to najboljim radovima sa ovog konkursa. Pobjednike će birati žiri sastavljen od svjetski priznatih stručnjaka za digitalnu umjetnost, a kriterijum kojim će se voditi biće kreativnost i originalnost po pitanju koncepta i detalja.

„Saradnja naše kompanije sa Niio Art platformom i njenom globalnom zajednicom stvaralaca, odaje počast onima koji posjeduju talenat za digitalnu umjetnost, nudeći im prostor gde će taj talenat biti vidljiv i dostupan svima. Ovaj konkurs će takođe odigrati značajnu ulogu u predstavljanju nove ere konzumiranja umjetnosti, koja oživljava na ekranu The Wall televizora”, rekla je Hyesung Ha, potpredsjednica segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

Niio je najveći katalog pokretnih slika na svijetu, koji svakodnevno inspiriše ljubitelje vizuelne umetnosti, dajući im priliku da u njoj uživaju na uređajima u svojim kućama. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ova premijum platforma okuplja više od 4000 umjetnika, galerija i partnera iz više od 70 zemalja svijeta, koji na jednom mjestu mogu da skladište i objavljuju svoju umjetnost, kao i da pozajmljuju ili kupuju tuđu.

„U svijetu u kome smo svi međusobno povezani, kreativci sve više koriste digitalne alate kako bi nam ispričali svoju priču. Stoga nam je veoma drago što smo ostvarili saradnju sa Samsungom i savremenim umetnicima pružili priliku da svoja dela izlože na ovako posebnom uređaju, koji je i sam po sebi umjetničko djelo”, rekao je Rob Anders, generalni direktor platforme Niio.

Uslovi konkursa

Svi zainteresovani za konkurs mogu posjetiti sajt https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/, gdje mogu postaviti svoja djela, naći sve potrebne informacije o prijavi, uslovima konkursa, rokovima i nagradama.

Za više informacija o The Wall televizoru, posjetite: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here