PODRŽAN PROJEKAT VODOSNABDIJEVANJA BRČKO VRIJEDAN 6,5 MILIONA EURA

Realizacijom projekta će se obezbijediti uslovi za poboljšan rad postojećeg sistema vodosnabdijevanja grada Brčko i prigradskih naselja

76
Gospodarsko vijeće Brčko

Vijeće ministara BiH prihvatio je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za Projekat vodosnabdijevanja Brčko, vrijedan 6,5 miliona eura.

Realizacijom projekta će se obezbijediti uslovi za poboljšan rad postojećeg sistema vodosnabdijevanja grada Brčko i prigradskih naselja, kao i stvoriti tehničke pretpostavke za njegovo daljnje širenje.

Projektom je planirana izgradnja glavnog transportnog cjevovoda (GTC) Plazulje – Potočari dugog 14 kilometara i dijela vodovodne mreže za potrebe vodosnabdijevanja grada, prigradskih naselja i industrijskih zona te dijela naselja u istočnom i zapadnom dijelu Brčko Distrikta.

Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda na otplatu glavnice, a sredstva su alocirana na Brčko Distrikt BiH.

Ministarstvo finansija i trezora će nakon završenih pregovora Nacrt sporazuma dostaviti Vijeću ministara BiH na razmatranje u skladu sa Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here