BH Telecom i ČIP Sistemi u saradnji instalacije optičkih mreža u Kantonu Sarajevo

U skladu sa potpisanim ugovorom kompanija ČIP Sistemi će na području Kantona Sarajevo, za kompaniju BH Telecom pružati uslugu instalacije kućnih optičkih mreža

208

Tokom druge polovine 2019. godine kompanija ČIP Sistemi doo iz Sarajeva, potpisala je ugovor o saradnji sa kompanijom BH Telecom dd Sarajevo. U skladu sa potpisanim ugovorom kompanija ČIP Sistemi će na području Kantona Sarajevo, za kompaniju BH Telecom pružati uslugu instalacije kućnih optičkih mreža, za sve nove ili postojeće kupce, s ciljem da kupci dobiju najkvalitetnije usluge iz ove oblasti.
„Velika čast i zadovoljstvo nam je da imamo priliku sarađivati sa najvećim telekom operaterom u Bosni i Hercegovini. Naša kompanija, kao podizvođač će raditi na proširenju mreže djelovanja BH Telecoma u Kantonu Sarajevo, kako sa novim kupcima, tako i sa postojećim kojima je neophoda promjena instalacija u nove savremene optičke kablove, a sve u cilju da se dobije najkvalitetnija usluga tj. brži internet, tv i telefonska mreža“, izjavila je Lejla Tufo, izvršna direktorica kompanije ČIP Sistemi.
Kada je riječ o optičkim kablovima, mora se istaknuti da je u današnje vrijeme sve veća upotreba istih, jer dosadašnji bakarni kablovi koje koristi najveći broj postojećih korisnika ne može podnijeti količinu prometa i informacija koje se odvijaju putem interneta. S obzirom da internet svakoga dana nezaustavljivo raste, kao i mogućnosti poslovanja putem istog, neophodno je da se kupcima ponudi najkvalitetnija usluga kako u privatnom, tako i u poslovnom korištenju, te da bi u konačnici korisnik usluga bio potpuno zadovoljan, u ovom slučaju konkretno uslugom svog operatera – BH Telecoma.
„Zajednički cilj je da do 31.12.2020. godine, do kada smo potpisali ugovor, naša kompanija i BH Telecom, izvršimo instalaciju na 2.000 novih korisnika, te da na velikoj većini postojećih korisnika uradimo zamjenu starih instalacija“, dodala je Tufo.
Kompanija ČIP Sistemi posluje pune 24 godine, a pored ove usluge nudi širok spektar usluga iz domene elektroinstalaterskih i elektromontažerskih radova, kao što su elektroinstalacije, ozvučenja, rasvjeta – iluminacija, interfonija, bolnička signalizacija i mnoge druge.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here