Bevanda i Vuković o poboljšanju uvjeta za domaću privredu

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada  poslovnoj zajednici  u BiH te da je niz faktora koji na to utječu

49
Bevanda

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH  Vjekoslavom Vukovićem  o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih privrednika.

Poslovna zajednica

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada  poslovnoj zajednici  u BiH te da je niz faktora koji na to utječu.

Tokom razgovara naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im odeđene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Bevanda je naglasio da je vidan napredak u radu Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i savremenih metoda rada u zaštiti i promoviranju domaćeg gospodarstva.

Zakon o PDV-u

S obzirom na to da je Bevanda predjedatelj Upravnoga odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UO UNO) govorilo se o potrebi tijesne saradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji direktno utječu na domaću privredu.

Prema riječima predsjednika VTK Vjekoslava Vukovića u narednom period bit će intenzivirane aktivnosti u sardanji s vladama, drugim privrednim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se privrednici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here