Firma Belif iz Jelaha pokrenula proizvodnju omekšivača za veš

Vlasnik kompanije Adem Šišić naveo je da su u pregovorima oko narudžbi s određenim distributerima i prodajnim lancima

181
Belif

Firma Belif d.o.o. iz Jelaha, osnovana nakon rata, danas proizvodi desetine vrsta robe namjenjene za automobilsku industriju, te kućnu i ličnu higijenu.

Nedavno su pokrenuli i proizvodnju omekšivača za veš koji još uvijek nije plasiran na šire tržište i prodaju ga samo u svojoj prodavnici u krugu fabrike.

Masovna proizvodnja

Vlasnik kompanije Adem Šišić naveo je da su u pregovorima oko narudžbi s određenim distributerima i prodajnim lancima i nada se da će tokom godine krenuti u masovnu proizvodnju.

“Zasad je omekšivač dostupan samo u našoj prodavnici i reakcije svih kupaca su više nego pozitivne. Omekšivač smo radili prema provjerenom receptu iz Francuske koja je najdalje otišla na tom polju”, tvrdi Šišić.

Adem i njegov sin Ismail vode dvije sestrinske firme koje ukupno zapošljavaju 65 radnika. Kompanije posjeduju vlastiti labaratorij u kojem se kontroliše svaki proizvod prije izlaska na tržište. Kontrola se radi prema najmodernijim standardima Evropske unije, a za proces nadgledanja zadužena su dva inžinjera.

Zahtjevno tržište

“Mi smo tako pozicionirani da dobar dio robe radimo za izvoz na zahtjevno evropsko tržište. Naše tržište je malo pa je za razvoj i zapošljavanje važno da firme rade za evropske i druge zemlje. Prihod dolazi u BiH, zapošljavamo radnike i usavršavamo proizvodne kapacitete. Moja vizija je dalji razvoj i povezivanje sa domaćim kompanijama. Premali smo da bi se djelili, važno je da udružimo snage i osvajamo svjetska tržišta”, naglasio je Šišić, saopćeno je iz Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH”.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here