Audi A3 Fascinira i oduzima dah

S proširenom serijskom opremom Audi A3 Limousine iznova postavlja nova mjerila: Xenon plus glavna svjetla i svjetlo za sve vremenske uvjete s novom, markantnom grafikom, bluetooth sistemom i MMI radiouređajem sa 7-inčnim zaslonom dio su serijske opreme

86
Audi

Audi A3 Limousine objedinjuje karakteristike coupéa elegantnim šarmom. Niska, protošno izvedena krovna kupola posreduje čistu dinamiku, a svojim mišićavim napetim površinama limuzina pokazuje samopouzdanje. Dojmljivo izbočeni blatobrani s naglašenim kućištima kotača uokviruju opcijski raspoložive naplatke veličine do 19 inča. Dodatnu karakteristiku čini Audi virtual cockpit koji je prvi put dostupan u kompaktnoj klasi.

Virtual cockpit

Sa sistemom Audi virtual cockpit u vašem vidnom polju uvijek ćete imati sve relevantne informacije. Na 12,3-inčnom zaslonu moguće je odabrati dva modusa prikaza: u klasičnom će prikazu instrumenti izgledati jednako veliko kao kod uobičajenog, analognog prikaza, dok infotainment modus u prvi plan stavlja središnji prozor na kojem se nalazi navigacijska karta.

Matrix LED glavna svjetla

Audi Matrix LED glavna svjetla, dostupna kao dodatna opema, osiguravaju svijetlo i homogeno osvjetljavanje ceste. Pojedine svijetleće diode se ovisno o situaciji uključuju ili isključuju te u svakom trenutku garantuju precizno osvjetljenje. LED diode se osim toga mogu prigušivati u 64 stepena. Saobraćajni znakovi se ciljano osvjetljavaju smanjenim intenzitetom svjetla da ne zaslijepe vozaèa. Dinamični pokazivači smjera uključeni su u opremu i u stražnjem dijelu vozila.

Oprema

S proširenom serijskom opremom Audi A3 Limousine iznova postavlja nova mjerila: Xenon plus glavna svjetla i svjetlo za sve vremenske uvjete s novom, markantnom grafikom, bluetooth sistemom i MMI radiouređajem sa 7-inčnim zaslonom dio su serijske opreme.

Sistemi pomoći

Velik broj sistema pomoći za vozača podiže ljestvicu u kompaktnoj klasi: naprimjer, pomoć za nadzor bočnog prometa straga, koja upozorava na mogući rizik od sudara prilikom izlaska iz parkirnog mjesta. Pomoć kod prometnog zastoja, koja radi u kombinaciji sa sistemom Audi adaptive cruise control s funkcijom Stop&Go, također predstavlja novitet u ponudi porodice modela A3. Ovaj opcijski sistem održava razmak od vozila ispred. Ako se kombinira sa sistemom S tronic, nakon kratkog mirovanja vozila uslijedit će automatsko kretanje. Još jedan novitet za porodici modela A3 predstavlja pomoć za hitne slučajeve. Ako se unatoč upozorenjima ne prepozna vozačeva aktivnost u pogledu upravljanja, sistem će pokrenuti kočenje sve dok se vozilo sigurno ne zaustavi.

Motori

Svi motori oduševljavaju agilnom vožnjom te istovremeno visokom učinkovitošću. Raspon snage seže od 85 kW (115 KS) s 1.6 TDI motorom do 140 kW (190 KS) kod 2.0 TFSI motora. Na raspolaganju su tri benzinska i tri dizelska motora. S 1.0 TFSI motorom prvi put je u seriji modela A3 u ponudi trocilindarski motor. Ovaj kompaktni motor razvija snagu od 85 kW (115 KS) te na raspolaganje stavlja okretni moment od 200 Nm izmeðu 2000 i 3500 okretaja u minuti.

 

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here