Ferrari predstavio novi V8 model Roma

Ferrari je u Rimu na privatnom eventu za kupce predstavio potpuno novi model Roma.

81
Ferrari

Ferrari je u Rimu na privatnom eventu za kupce predstavio potpuno novi model Roma.

Novi retro inspiriran model s moderniziranim linijama čuvenih Ferrarija iz 50-ih i 60-ih prošlog stoljeća poput modela 250 GT Berlinetta Lusso i 250 GT 2+2 nosi ime glavnog grada Italije i slavi famozan rimski Dolce vita stil života, ničim opterećen i život pun užitaka iz tog vremena.

Atraktivan i dinamičan Gran Turismo coupe za dvoje putnika ispod prednjeg poklopca krije 3,8-litrenu Twin-turbo mašinu od 620 KS koja postiže pri 7500 okretaja i najveći okretni moment od 760 Nm na 3000 okretaja, koji je uparen s 8-stepenskim DCT mjenjačem s dvije spojke iz modela SF90 Stradale hybrid, a snaga se prenosi na zadnje točkove.

Dakle, 20 KS je snažniji od ulaznog Ferrarija Portofina i tek 50 KS slabiji od odlazećeg modela 488 GTB. Performanse su vrlo upečatljive: do 100 km/h iz stajanja Roma stiže za 3,4 sekunde, do 200 km/h za 9,3 sekunde i vozi do 317 km/h, a posebnu vrijednost tim brojkama sigurno daje i masa od tek 1471 kilogram. Ferrari je objavio samo jednu fotografiju kabine i može se vidjeti kako su Italijani redefinirali, barem za Romu, stiliziranje interijera. Dva sjedeća mjesta potpuno su odvojena kao svako u svojoj ljusci, a u oči upadaju digitalni instrumenti i središnje smješten vertikalni ekran multimedije osjetljiv na dodir. Zanimljivo, ispred suvozača smješten je još jedan ekran.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here