Poljoprivrednici podržali Diplomatski bazar

Ove godine, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, domaći poljoprivredni proizvođači su se odlučili uključiti u akciju te svoje proizvode ponuditi na bazaru

213
Bazar

U toku su pripreme još jednog Diplomatskog bazara u Sarajevu čiji je cilj prikupljanje sredstava za podršku udruženjima i inicijativama koje se bave pitanjima socijalne zaštite i obrazovanja.

Ponuda na bazaru

Ove godine, u saradnji sa Sweden/USAID FARMA II projektom, domaći poljoprivredni proizvođači su se odlučili uključiti u akciju te svoje proizvode ponuditi na bazaru, a putem štandova Ambasade SAD-a i Ambasade Švedske.

U akciju su se uključile kompanije “Uvac” iz Rudog, “FANA” iz Srebrenika, “Voćar” iz Gornjeg Rahića, Savez pčelara “Kadulja” iz Čitluka, “EIN Natural” iz Sarajeva, “AIDŽ” iz Velike Brijesnice, “Elmar Aroma Care” iz Trebinja, “Bionatura” iz Vareša i “Meganatura” iz Breze, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Pomoć zajednici

„Poljoprivredni proizvođači iz cijele zemlje su pokazali spremnost da podrže dobrotvorne inicijative ove vrste, te su svoje proizvode poklonili kako bi se kroz prodaju ispunio cilj bazara i pomogla zajednica. Izuzetno smo ponosni što se, od najmanje zadruga do velikih kompanija, u agrosektoru prepoznaje važnost saradnje i podrške ovakvim inicijativama, što upućuje na činjenicu da poljoprivredna sektor čuva vrijednosti humanosti i dobročinstva, kao temeljnih postulata u svom radu sa širom društvenom zajednicom“, poručili su iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here