Sve je spremno za najveći distillery događaj u regionu „SPIRIT FEST SARAJEVO“

Festival koji iz godine u godinu raste a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

199
Spirit Fest

Sedmi po redu Internacionalni festival žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“  i ove godine će u prelijepom ambijentu dvorane „My Face“ ugostiti veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Prepoznatljiv brend

Festival koji iz godine u godinu raste a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača je ogromno, mada mi kao organizacija nastojima da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima a naravno i obožavaocima dobre kapljice omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i žestokih pića, kaže Dejan Radović organizator festivala.

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo će svoje proizvode predstaviti više od 40 izlagača, posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga žestoka pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine.

Na festivalu će po sedmi put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije, predato je 110 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija i likera.

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u Regiji. Broj izlagača svake godine raste i interesantno je da se ovdje pojavljuju veliki brendovi koji često izostaju sa sličnih manifestacija u Beogradu, Novom Sadu ili Zagrebu. To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetenim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu, rekla nam je predsjednica komisije prof. dr. Nermina Spaho.

Razmjena iskustava

Programski sadržaj festivala ogledat će se i u povezivanju predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova žestokog pića.

Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.

Festival će biti otvoren 16 do 22,30 sati u dvorani „My Face“, a za festivalsku atmosferu na ovogodišnjem festivalu zaduženi su Mirza&Panduri bend.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here