Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja #SpeakOutListenUp

Počevši od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. i 16 dana aktivizma, podižemo svijest i educiramo o nasilju više miliona žena i djevojaka širom svijeta #SpeakOutListenUp

48
Avon
  1. 11. međunarodni je Dan borbe protiv nasilja nad ženama i započinje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Partnerstvo Avona globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.
Traženje pomoći

Avon će sarađivati ​​s WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identificirati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dosegne preko 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS. Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna. Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju poticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti spolova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, s posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

Globalni glas

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke.  Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara u više od 70 zemalja svijeta. I Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, s više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena.

Pridružite nam se u ovoj borbi i borite se s nama protiv nasilja nad ženama.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here