Kiparska kompanija Kappa Star Limited, u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja povećavati svoj udio u Krašu dostigavši sredinom ove sedmice prag od 25,01 odsto vlasništva nad akcijama hrvatskog konditorskog preduzeća.

Kraš je putem Zagrebačke berze objavio da je primio obavještenje od kiparske firme da je prešla prag od 25 odsto dionica Kraša. Šaranović je drugi najveći dioničar ove hrvatske kompanije.

Prema podacima iz saopćenja,Kappa Star Limited je kupovinom dionica Kraša na Zagrebačkoj berzi, 6. novembra, prešao prag od 25 odsto vlasničkog udjela u Krašu, pa nakon te kupovine na kastodi računu kod Raiffeisen banke Austrija drži 374.876 dionica ili 25,0147 odsto.

Najveći udio u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, sa 30,37 odsto dionica, dok je Kraš ESOP, koji drži 18,45 posto dionica na trećem mjestu.

Dionica Kraša je u fokusu ulagača od 9. septembra, kada je Mesna industrija braća Pivac najavila ponudu za preuzimanje te kompanije.

Ponudu su objavili 23. oktobra i u njoj su ponudili cijenu od 430 kuna po akciji (57,7 eura).

U ponudi se ističe da ne djeluju zajednički ni sa jednim drugim licem, a rok trajanja ponude je 28 dana od dana objavljivanja u Narodnim novinama, odnosno od 25. oktobra ove godine.

U obrazloženju ponude, pored ostalog, navodi se da Kraš ima snažan potencijal da, uz dalja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svjetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih preduzeća u sastavu grupe MIB Pivac.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here