BMW predstavio nova izdanja svojih najsnažnijih SUV-ova

S obaveznim slovom M u oznaci iz Minhena stižu SUV modeli X5 i X6 koje pokreće još snažnije izdanje 4,4-litarskog V8 motora.

105
BMW

S obaveznim slovom M u oznaci iz Minhena stižu SUV modeli X5 i X6 koje pokreće još snažnije izdanje 4,4-litarskog V8 motora.

U borbi za kupce koji žele SUV-ove po uzoru na Lamborghinijevo “čudovište” Urus, BMW će X5 M i X6 M ponuditi i u kombinaciji s dodatkom Competition, što u prevodu znači da će spomenuti dvojac (ispod čijih se prednjih poklopaca krije 4,4-litarski biturbo V8 motor) umjesto standardnih 600 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta vozaču ponuditi 625 KS uz nepromijenjenu vrijednost najvećeg obrtnog momenta.

Tridesetak konjskih snaga snažniji od prethodnih istoimenih modela iza kojih stoji čuveni M odjel, novi X5 M i X6 M za ubrzanje od 0 do 100 km/h trebat će manje od četiri sekunde, a elektronski ograničena maksimalna brzina u oba slučaja iznosi 250 km/h. Prijenos snage na obje osovine (xDrive) povjeren je 8-stepenom automatskom mjenjaču.

Bez obzira na kategoriju kojoj pripadaju X5 i X6, vlasnicima se i u ovom slučaju nudi mogućnost doplate za opcioni M Driver paket s kojim SUV-ovi prestanu ubrzavati kada se na displeju pojavi broj 285.

S performansama koje više priliče supersportskim automobilima u BMW-u su za M X-ove i ovaj put pripremili adekvatan adaptivni ovjes s aktivnim stabilizatorima i kapacitetnije kočnice s diskovima promjera 395 mm (naprijed) i 380 mm (nazad), a oba modela postavljena su na 21-inčnim točkovima.

BMW X5 M Competition u Njemačkoj košta 141.400 eura, a za X6 M Competition treba izdvojiti 144.200 eura.

 

 

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here