Direktna aviolinija Sarajevo-Rim

Bosna i Hercegovina je blizu Italije, sa Sarajevom na samo sat leta od Rima

156
Aviolinija

Ambasada Italije u Sarajevu sa zadovoljstvom pozdravlja početak direktnih avioletova na relaciji Sarajevo – Rim, od 4. novembra, u organizaciji aviokompanije FlyBosnia. Letovi će biti redovni i u oba smjera ponedjeljkom i četvrtkom.

Važno ohrabrenje

“Italija je drugi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine a svake godine i hiljade studenata, turista i hodočasnika posjećuju ovu zemlju. Ova nova linija je veoma važno ohrabrenje za sve ove vidove razmjene”, komentirao je ambasador Nikola Minasi.

U četvrtak je obavljen promotivni let sa svečanom ceremonijom na aerodromu Fiumicino. Između ostalih, svečanom otvaranju redovne linije prisustvovali su i Amra Silajdžić Džeko, supruga fudbalera Edina Džeke i ambasador Bosne i Hercegovine u Rimu, Slavko Matanović. Ispred Italije, osim ambasadora Minasija, ceremoniji je prisustvovao i generalni direktor za aviopromet Ministarstva prometa i infrastrukture Italije, Renato Poletti.

Prihvatljive cijene

Bosna i Hercegovina je blizu Italije, sa Sarajevom na samo sat leta od Rima. Osim hodočasnika koji putuju u Međugorje, ova zemlja jako puno može ponuditi kada su u pitanju zimski i ljetni sportovi, predivna priroda, odlične mogućnosti za investiranje poduzeća i povijesne znamenitosti kakve ima malo koja druga država, a sve to po vrlo prihvatljivim cijenama i uz ogromno gostoprimstvo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here