Porsche i Boeing ulaze u projekt letećih automobila

Porsche je prošle godine izradio studiju prema kojoj se veliki rast tržišta zračne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje oko 2025. godine.

47
 Samo nekoliko dana nakon što je Boeing uložio 20 miliona dolara u projekt svemirskog turizma Virgin Galactica, dogovorili su i partnerstvo s Porscheom unutar kojeg bi trebali razvijati “rješenja za luksuznu urbanu zračnu mobilnost”.

Drugim riječima, čini se kako Porsche i Boeing planiraju zajedničkim snagama krenuti u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Jučer potpisanim Memorandumom o razumijevanju ove su se dvije kompanije obvezale istražiti mogućnosti zračnog prijevoza u gradovima, te iskoristiti svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizirali ovakvu ideju i izradili luksuzne gradske letjelice.

Porsche i Boeing će oformiti međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u saradnji s Boeingovom podružnicom Aurora Flight Sciences raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letjelice. Cilj prve faze jest izraditi i testirati prototip.

Porsche je prošle godine izradio studiju prema kojoj se veliki rast tržišta zračne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje oko 2025. godine. Studija kaže kako će se do tada ovakvim letjelicama moći putnike prevoziti učinkovitije i brže nego trenutnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here