MINISTAR ISAK I GRADONAČELNIK KASUMOVIĆ POTPISALI PROTOKOL: VLADA ZDK I GRAD ZENICA ZAJEDNO GRADE EKO-KUĆU NA SMETOVIMA

U 2019. Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica će osigurati po 100.000 KM, a iduće godine po još 200.000 KM

110
smetovi

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK Arnel Isak i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisali su protokol o zajedničkom učešću Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice u projektu izgradnje Eko-kuće na Smetovima kod Zenice. Projekt je vrijedan 600.000 KM, a realizirat će se iduće dvije godine.

Završetak objekta

“Protokolom je utvrđen način realizacije i obaveze obje strane. U 2019. Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica će osigurati po 100.000 KM, a iduće godine po još 200.000 KM, kada je planiran završetak objekta. Kuća će biti izgrađena od eko-prihvatljivih materijala. Cilj nam je razvoj Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, za što se opredijelila ova vlada, a i meni kao rođenom Zeničaninu je drago što se grad Zenica razvija i što će korist imati svi  građani ZDK”, kazao je ministar Isak, dodajući da bi uskoro trebao biti raspisan tender za igradnju objekta.

Igrališta i klupe

Gradonačelnik Kasumović se zahvalio ministru Isaku s kojim je Grad Zenica do sada potpisao pet protokola o zajedničkoj realizaciji projekata.

“Na Smetovima se ove godine užurbano rade igrališta i klupe. Želja nam je da oživimo Smetove jer ovaj grad mora imati izletište. Zahvaljujemo se resornom ministru Isaku koji je našao znanja i snage da nam pomogne da svi građani imaju korist od ovoga”, kazao je Kasumović.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here