U Jajcu konferencija ‘Održivi turizam kao razvojni potencijal BiH’

Konferencijom se želi potaknuti učešće i integraciju svih ključnih učesnika, uključujući lokalno stanovništvo, u stvaranju održivog turizma lokalnih zajednica

134
Jajce

Nacionalna konferencija “Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine” bit će održana 16. i 17. septembra u Jajcu, s ciljem isticanja važnost razvoja održivog turizma kao potencijala za odgovoran društveni i ekonomski razvoj BiH.

Lokalne zajednice

Konferencijom se želi potaknuti učešće i integraciju svih ključnih učesnika, uključujući lokalno stanovništvo, u stvaranju održivog turizma lokalnih zajednica i razvoju novih inovativnih održivih praksi i destinacija, saopćeno je iz  Agencije za kulturno-povijesnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Konferencija će se održati na bosanskom i engleskom jeziku, a na njoj će se predstaviti stručnjaci održivog turizma iz BiH i Slovenije, predstavnici državnih i kantonalnih institucija, javnih, vladinih i nevladinih organizacija te poduzetnice i poduzetnici aktivni u oblasti turizma u BiH i Sloveniji.

Međunarodna saradnja

Konferenciju se organizira u sklopu projekta “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH”, koji se uskoro završava.

Projekt izvodi Kulturno i obrazovno društvo PiNA s partnerima – Centar za edukaciju mladih Travnik, JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Zavičajni muzej Travnik, Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja “Kreativni svijet!” Travnik, Udruženje žena “Viktorija 99” Jajce i Asocijacija mladih Vinac Jajce, s podrškom Ministarstva Republike Slovenije za vanjske poslove, programa Međunarodne razvojne saradnje, stoji u saopćenju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here