U subotu u Beču najduži konvoj e-vozila na svijetu

Posjetioci će moći gledati električna auta za utrku, kamione za uklanjanje otpada, autonomne autobuse i druga ekološki prihvatljiva vozila

70
e-vozila

Najveća svjetska parada e-mobilnosti bit će održana u subotu, 7. septembra, u Beču.

Više od 800 električnih vozila svih vrsta kružit će u periodu od 15 do 17 sati Bečkim ringom, a na taj način učesnici žele skrenuti pažnju na ekološko prihvatljivu mobilnost, ali i ući u Guinnessovu knjigu rekorda sa najvećim konvojom e-vozila na svijetu.

Procjene stručnjaka

Posjetioci će moći gledati električna auta za utrku, kamione za uklanjanje otpada, autonomne autobuse i druga ekološki prihvatljiva vozila koja pridonose čišćem zraku. Organizatori su pozvali i građane da se priključe električnim biciklima, skuterima, skatebordima, mopedima i automobilima.

Zaključno sa 2018. u Beču su registrirana 3.233 električna automobila. Po procjenama stručnjaka, do 2030. na ulicama austrijske metropole moglo bi se naći više od 80.000 električnih automobila.

Gradski prevoz

I gradski prevoz u Beču postaje ekološki sve prihvatljiviji. Uprkos porastu broja putnika i razvoju mreže javnog prevoza, Grad Beč kroz mnogobrojne inovacije uspijeva poticati održivi razvoj javnog prevoza, saopćeno je iz Eurocomm PR Sarajevo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here