CUPRA i FC Barcelona uspostavljaju globalno savezništvo

Specijalna SEAT divizija udružila je snage sa svojim gradskim fudbalskim klubom kao dio saradnje u narednih pet  sezona

41
cupra

CUPRA je ostvarila saradnju sa FC Barcelonom postavši  ekskluzivni oficijelni  Automotive i Mobility partner. Specijalna SEAT divizija udružila je snage sa svojim gradskim fudbalskim klubom kao dio saradnje u narednih pet  sezona.

Ovaj sporazum koji prevazilazi tradicionalna partnerstva zasnovan je na tri strateška stupa. Najprije, oba partnera su porijeklom iz Barcelone i imaju zajedničku viziju jačanja imidža grada u cijelom svijetu. Zatim, dvije strane nastoje promovisati talent mladih i inovacije i konačno, dvije marke dijele iste vrijednosti: strast, ambiciju i globalno usmjerenje.

U tom smislu, saradnja između CUPRA-e i FC Barcelone služit će stvaranju jedinstvenih iskustava za zajednicu svojih navijača širom svijeta, kao i razvoju projekata urbane mobilnosti oko stadiona Camp Nou.

Izvršni direktor SEAT-a Luca de Meo i predsjednik FC Barcelone Josep Maria Bartomeu sastali su se danas na Camp Nou prije prve Barçine domaće utakmice u La Liga 2019-2020. „Ova inovativna saradnja s jednim od najvećih svjetskih fudbalskih  klubova pokazuje našu čvrstu predanost marki CUPRA i mobilnosti. Zatim, partnerstvo s univerzalnom institucijom kao što je FC Barcelona s navijačkom bazom od preko 340 miliona podržat će našu strategiju globalizacije“, izjavio je De Meo.

Zauzvrat, predsjednik FC Barcelone Josep Maria Bartomeu izjavio je:

“Proslavljamo partnerstvo između CUPRA-e i FC Barcelona kao novog oficijelnog Automotive i Mobility partnera. Zajedno krećemo na novi put, zasnovan na zajedničkim vrijednostima kao što su strast, ambicija i timski rad. Inovativna saradnja koja će nam omogućiti da pružimo jedinstvena iskustva našim obožavateljima širom svijeta i kroz koju ćemo imati priliku sarađivati i u razvoju novih rješenja koja će poboljšati mobilnost u gradu.”

Posebno partnerstvo

Osim što je ekskluzivni oficijelni  Automotive i Mobility partner, CUPRA će postati i jedan od globalnih oficijelnih partnera FC Barcelone. Dvije marke dijele isti DNK jer imaju savremenu viziju temeljenu na jedinstvenom stilu i uvažavanju performansi.

Ovaj posebni savez uključivat će prisutnost na terenu, oko objekata stadiona kao i CUPRA VIP Box na Camp Nou za sve domaće utakmice FC Barcelone. Očekuje se i postavljanje privremenog prostora izvan stadiona kako bi navijačima FC Barcelona predstavili marku.

Zajednička vizija budućnosti

Pored toga i u svrhu poticanja inovacija u industriji mobilnosti, SEAT, CUPRA i FC Barcelona zajednički će razvijati rješenja za mikro-mobilnost i elektro-mobilnost oko Camp Noua. Objekti fudbalskog stadiona poslužit će kao ispitna laboratorija za projekte urbane mobilnosti u Barceloni.

Daljnji detalji o zajedničkim projektima između SEAT & CUPRA i FC Barcelone slijede uskoro.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here