Find Your SPARK Zenica – 3D Edition Powered by NSoft

Nakon prvog od četiri Find Your SPARKa ove godine, koji je održan u Banjoj Luci, u najavi je novi - Find Your SPARK Zenica - 3D Edition Powered by NSoft

59
Spark

Nakon prvog od četiri Find Your SPARKa ove godine, koji je održan u Banjoj Luci, u najavi je novi – Find Your SPARK Zenica – 3D Edition Powered by NSoft. Jedan od glavnih organizatora događaja je ZeForge – prvi developers community u Zenici. Mjesto održavanja je ZEDA, Zenica, a vrijeme održavanja subota, 20. 7. 2019. od 11 do 16 sati.

Modeliranje i printanje

Za razliku od banjalučkog, gdje je glavna tema bila robotika, u Zenici će glavna tema biti 3D modeliranje i printanje. Koncept je isti, pa opet imamo tri dijela – gadget show sa svim najnovijim tech uređajima, radionicu o 3D modeliranju i printanju, te na kraju natjecanje.

Cijeli dan ćete moći pogledati i isprobati robotiće, dronove, električna vozila, virtualne igre, no naglasak će ipak biti na 3D tehnologiji. Uživo pogledajte 3D printere i ono što isti isprintaju. 3D olovke su tek nedavno postale popularne, ali tehnologija je posljednjih godina prešla sve granice. Rezultat je pristupačan, ali visokotehnološki uređaj koji je dovoljno malen da drži kao olovka, ali dovoljno napredan da ispisuje dok pokrećete ruku.

Učesnici radionice i takmičenja će sedmicu prije samog događaja imati i dvije radionice u trajanju od dva sata kako bi se što bolje pripremili za takmičenje. Ove radionice će organizirati ekipa iz ZeForge-a. Tokom Tech Challenge-a u sklopu događaja učesnici će biti podijeljeni u nekoliko timova i kreirat će određeni 3D model na zadanu temu. Nagrada je Polaroid Play 3D pen i odlazak na Find Your SPARK Mostar u 9. mjesecu. Ukoliko želite razviti svoje 3D vještine stvarajući nevjerojatne ilustracije i animacije, prijavite se putem kontakt forme najkasnije do 12.7.2019.

Raspored događanja

11 – 16 Gadget Show: roboti, električna vozila, dronovi, 3D uređaji i igraće konzole

11 – 12 Brain Gym: radionica o 3D modeliranju i printanju

12,15 – 15 Tech Challenge: natjecanje iz 3D modeliranja i printanja

15,30 – 16 Proglašenje pobjednika i kraj događaja

Glavni partner događaja je ZeForge, a sponzori su: NSoft, SYNC, ZEDA, Grad Zenica, FMRPO, Bravo systems i Rolograf. Događaj je besplatan – sve što trebate uraditi da biste učestvovali je popunjavanje kratke forme na http://bit.ly/2MW8tpD. Nakon Zenice slijedi Sarajevo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here