Čitač pametnih kartica bez kojeg više nećete moći funkcionirati

GemPC TR čitač pametnih kartica nudi mogućnost povezivanja s računarom pomoću USB priključka

218
GemPC TR

Vjerovatno ste već čuli za pametnu karticu. Ukratko, riječ je o plastičnoj vrsti kartice s  ugrađenim računalnim čipom koji se može koristiti za prenos i spremanje podataka.

Uspješna transakcija

Međutim, za uspješnu i vještu transakciju podataka potrebna nam je pomoć čitača pametnih kartica. GemPC TR čitač pametnih kartica nudi mogućnost povezivanja s računarom pomoću USB priključka. Ovaj čitač pametnih kartica prilagođen je svakom pojedinom korisniku te je dizajniran moderno s transparentnim kućištem kako bi banke i ostale kompanije izbjegle trošak personalizacije uređaja.

Naime, pametne kartice su najbrži i najsigurniji način na koji se transakcija može obaviti. Svojim korisnicima pružaju sigurno čuvanje podataka, a također se mogu koristiti za identifikaciju.

Čuvanje lozinki

Sistem čitača pametnih kartica dokazano je pouzdaniji i sigurniji od mašinski čitljivih opcija kao što su barkodovi i magnetne trake, zbog čega je Gemalto GemPC TR čitač pametnih kartica idealan za primjenu u PC aplikacijama poput Internet bankarstva, autentikaciju i identifikaciju na mrežne sisteme i aplikacije,  čuvanje lozinki i korištenje lozinki sa smart kartice, digitalni potpis, elektronski novčanik i dr.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here