Sparkasse Bank i ove godine u eko akciji za čiste vode BiH

Tokom ljeta, Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa eko akcijom 'Voda je život, neka bude čista'

125
Sparkasse Bank

Tokom ljeta, Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa eko akcijom ‘Voda je život, neka bude čista’ tokom koje će, u saradnji sa Ronilačkim klubom „Bosna“, očistiti pet vodenih lokaliteta u BiH.

U ovogodišnjoj akciji, u periodu od jula do septembra,  Sparkasse Bank dd BiH će se uključiti u akcije čišćenja pet vodnih lokaliteta, i to: jezera Boračko, Buško, i Jablaničko, te rijeka Bosna i Željeznica.

Dio zajednice

„Nama je zadovoljstvo opet učestvovati u ovoj akciji, i na ovaj način biti dijelom zajednice u kojoj radimo. Drago nam je i što je akcija dobro prihvaćena od strane lokalnih zajednica. Upravo zato ove godine se pored finansijske podrške, naši uposlenici iz poslovnica širom BiH i sami uključuju u akcije na terenu, a sve sa ciljem poboljšanja uvjeta života zajednice,“ izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH.

Društveno odgovorno poslovanje, naročito na polju ekologije i rad sa mladima je dio strateškog okvira Sparkasse Bank.

„Kao ronilačkom klubu, kome je čista voda ‘prirodno stanište’, drago mi što smo i ove godine dio akcije, zajedno sa zaposlenicima Sparkasse Bank i ove godine grupom srednoškolaca. Ovaj projekt donosi svake godine sve bolje rezultate, i naša je ideja i cilj da ovim akcijama podignemo razinu svijesti o potrebi očuvanja čiste vode,“ rekao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.

Podizanje svijesti

Ronilački klub „Bosna“ već nekoliko godina uspješno izvodi međunarodne eko-akcije koje imaju za cilj očuvanje okoliša i podizanje svijesti o blagodatima čiste životne sredine.

Aktivan volonterizam uposlenika Sparkasse Bank u eko akcijama, ali i drugim društveno korisnim aktivnostima, je svakako doprinijeo osvajanju nagrade DOBRO Fondacije Mozaik za korporativni volontarizam za 2018. godinu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here