U Živinicama održan Agro dan, predstavili se proizvođači zdrave hrane

U Živinicama je u organizaciji Udruženja "Porodičnog, ruralnog i edukativnog centra" iz tog grada otržan Agro dan

69
Agro dan

U Živinicama je u organizaciji Udruženja “Porodičnog, ruralnog i edukativnog centra” iz tog grada otržan Agro dan na kojem su se predstavili proizvođači zdrave hrane s područja cijele sjeveroistočne Bosne.

Iz Gradske uprave Živinica ističu da je agroturizam poseban potencijal za grad Živinice, ali da je potrebno raditi više na njegovom razvoju.

Usvajanje strategije

“Mi nedovoljno govorimo o agroturizmu i veoma malo smo uradili na razvoju ovog našeg potencijala. Zato već u ponedjeljak ili u utorak usvajamo strategiju razvoja turizma i ona će biti integrisana sa strategijom razvoja turizma Tuzlanskog kantona i Federacije BiH”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Naglašava kako je potrebno pružiti podršku ljudima da ostanu i kvalitetno žive u svojim ruralnim sredinama te osigurati realizaciju infrastrukturnih projekata.

“Samo tako ćemo imati velike bosanske porodice koje će živjeti od svog rada. Želim istaknuti da se naši tradicionalni proizvodi već prodaju širom svijeta”,

kaže Kamenjaković.

Veliku podršku Agro danu dalo je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Edukacija ljudi

“Vi znate da se turizam razvija kao najbrže rastuća privredna grana u svijetu. Turizam se u Tuzlanskom kantonu razvija zahvaljujući entuzijazmu vrijednih ljudi, zahvaljujući inovativnim ljudima koji imaju poduzetnički duh, koji dolaze iz Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živnice “PREC”. Oni su mnogo uradili na animaciji i edukaciji ljudi kako bi pronašli mjesto gdje će zaraditi za život, a da neće čekati da im to neko drugi ponudi. Upravo je u tome značaj PREC-a koji je iskoristio potencijal Živinica. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja ovo veoma cijeni i dalje će davati nesebičnu podršku”, istaknula je pomoćnica ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK Đelmina Huremović.

Agro dan bio je ispunjen brojnim kulturnim sadržajima, a svoj nemjerljiv doprinos u organizaciji dala je i Općina Bratunac te Kantonalna privredna komora Tuzla.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here