Diego Marani govorit će o strategiji EU za Zapadni Balkan na Play Media Day-u!

Diego Marani, koordinator kulturne politike, zadužen za kulturnu diplomatiju u Evropskoj službi za spoljne poslove iz Brisela, dolazi na ovogodišnji Play Media Day

82
Play Media Day

Diego Marani, koordinator kulturne politike, zadužen za kulturnu diplomatiju u Evropskoj službi za spoljne poslove iz Brisela, dolazi na ovogodišnji Play Media Day! Pristup Evropske unije kulturi i tekući proces razvoja i usvajanja strategije EU i zapadnog Balkana za kulturnu saradnju, u skladu sa Strategijom EU za međunarodne kulturne odnose, bit će u fokusu predavanja, koje će se održati u okviru programa događaja 7. 6. u kompleksu CineStar 4DX Delta Planet, u Banjoj Luci.

Društvena kohezija

Govorit će se i o razvoju i dizajniranju prozora za program “Kreativna Evropa za zapadni Balkan”, te o razvoju i osmišljavanju regionalnih programa o kulturi i kreativnosti na zapadnom Balkanu.

Kultura kao način promovisanja razvoja i mladih, pokretač društvene kohezije i pomirenja, te kao sredstvo za otvoreno i kritičko mišljenje je veoma važna karika u razvoju jedne zemlje, kao i regiona. Ovaj nagrađivani pisac i kolumnista, čiji je rad preveden na nekoliko jezika, ima dugogodišnje iskustvo u javnoj službi u institucijama EU. Bio je zadužen za višejezičnost pri Generalnoj direkciji za kulturu Evropske komisije, kao i savjetnik za evropske poslove italijanskom ministru kulture. Tvorac je Europanta, jezika na kojem je pisao i objavljivao knjige i članke u različitim evropskim medijima. Njegov najpoznatiji roman, “Nova finska gramatika” (Nuova grammatica finlandese), preveden je na nekoliko jezika i dobio je književnu nagradu, Grinzane Cavour u Italiji.

“Dolazak predstavnika Evropske unije na regionalni komunikacijski događaj Play Media Day od izuzetnog je značaja za razvoj kulture i kreativne industrije Bosne i Hercegovine i regiona”, ističu organizatori.

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 04 će predstaviti najbolji program do sada, sa oko 40 predavača i panelista, na novoj atraktivnoj lokaciji CineStar 4DX Delta Planet!

Ovogodišnji program je smješten u tri konferencijske sale – Uran, Merkur i Jupiter, koje će ponuditi ukupno tri atraktivna panela, kao i 18 predavanja, što ovogodišnji događaj svrstava među programski najbogatije u regionu.

Lista predavača i panelista dostupna je na stranici www.playmediaday.com/predavaci, dok će kompletan program događaja sa satnicama, biti predstavljen naredne sedmice.

Dodatne pogodnosti

Za veće timove kompanija i institucija, koji žele da budu dio Play Media Day 04, omogućene su dodatne pogodnosti. Za dvije kupljene ulaznice, organizatori treću daju besplatno, dok za tri kupljene kotizacije, dvije idu na poklon. Ovo samo dodatno podstiče PR i marketing službe kompanija i agencija, da pošalju svoje zaposlene na jednu od najkvalitetnijih edukacija u regionu. Organizatori podsjećaju, da studenti koji se registruju, imaju mogućnost da kotizacije obezbijede po najpovoljnijoj cijeni, u iznosu od 25 eura.

Ovogodišnji Play Media Day nudi mnoštvo zanimljivih dodatnih sadržaja u atraktivnom prostoru CineStar 4DX Delta Planet, odličnu zabavu i druženje na terasi multipleksa, kao i na afterparty-ju.

Partneri ovogodišnjeg Play Media Day su Delegacija EU u Bosni i Hercegovini, OSCE, Grad Banja Luka, Addiko Bank, Mtel, Huawei, Molson Coors i Staropramen, Teleklik, Sensation, Franck, Manja, Avon, Hotel Vidović, Gatsby, Travel4Fun, Pickbox i CineStar. Play Media Day 04 je uvršten u kalendar manifestacija “Proljeće u Banjaluci”.

Detalje o događaju i kotizacijama, možete pronaći na stranici www.playmediaday.com kao i na društvenim mrežama Play Media Day.

Vidimo se na Play Media Day 04 u Cinestaru 4DX Delta Planet, Banja Luka.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here