Direktorici PRag i Business Magazine BiH Almasi Bajrić nagrada EBRD-ovog Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana

Ukupno je nagrađeno 25 poduzetnica iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i pet žena iz Bosne i Hercegovine.

576
Almasa Bajrić

Regionalni forum za žene u biznisu zapadnog Balkana održan krajem prošle sedmice u Skoplju,  okupio je više od 100 učesnika iz zemalja regiona. Događaj je organiziran u okviru Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana (WBWiB) s ciljem  umrežavanja poduzetnica koje su koristile usluge WBWiB programa, finansijskih institucija – partnera programa, predstavnika EBRD-a i drugih aktera.

Uručena priznanja

Krajem prvog dana Regionalnog foruma upriličena je ceremonija dodjele nagrada  (WBWiB)  najuspješnijim poduzetnicama i najuspješnijim kreditnim službenicima. Ukupno je nagrađeno 25 poduzetnica iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i pet žena iz Bosne i Hercegovine.

Nagradu Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana iz Bosne i Hercegovine dobile su Almasa Bajrić, direktorica PRag d.o.o. i Business Magazine BiH iz Sarajeva , Arijana Kovačević, direktorica  Tehno-inde iz Banje Luke,  Ljiljana Subotić, direktorica Simprom iz Dervente,  Nela Šikarac, direktorica HST  iz Banje Luke i Marica Mandić,  direktorica Juma Kompani iz Banje Luke.

Tokom Regionalnog foruma učesnici su imali priliku upoznati se sa ključnim informacijama vezanim za poduzetništvo žena u regionu zapadnog Balkana, razmijeniti iskustva o poslovnim programima i najboljim međunarodnim praksama finansiranja poduzetništva žena.

Program za žene u biznisu Zapadnog Balkana (WBWiB)  je pokrenut u oktobru 2014. godine i razvijen je s ciljem promocije poduzetništva žena kroz poboljšanje njihovog pristupa finansijama i know-how, kao i da snažno podrži  sektor mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) koje vode žene na području  regiona Balkana.

Aktivni u 18 zemalja

WBWiB se finansira od strane EBRD, Italije, Luksemburga i Švedske i realizira se kroz integrirani pristup za ciljne grupe malih i srednjih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. WBWiB je trenutno aktivan u 18 zemalja EBRD-a.

Regionalni forum za žene u biznisu zapadnog Balkana ponudio je platformu za finansijske institucije, preduzetnice i poslovne savjetnike, omogućavajući interakciju i nove mogućnosti. Kroz obraćanja ključnih govornika, panel diskusije, radionice i moderirane diskusije učesnici Foruma su podijelili svoja iskustva, rezultate, ali i stekli uvid u programe najboljih međunarodnih praksi za finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here