Uoči Godišnje skupštine EBRD-a: Trenutno registrovano 2.886 učesnika

Besprijekoran protok ovako obimnog događaja zahtjeva i ulaganje značajnih napora u organizaciju, na kojoj se radi već od prošle godine

41
EBRD

Program Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (ERBD) počinje sutra i u naredna tri dana održavat će se u glavnom gradu naše zemlje. Tim povodom BiH će posjetiti predstavnici poslovne zajednice, investitori, visoki vladini zvaničnici (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnici organizacija civilnog društva. Njih 2.886 se već registrovalo.

Fokus programa

U fokusu programa konferencije će biti tema “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana.

Tako će se, u naredna tri dana održati veliki broj paralelnih dešavanja, kroz koje će biti govora o temama, poput digitalizcije, tehnologije, zelenih gradova, migracija, te srednjih i malih preduzeća, odnosno načina prevazilaženja izazova s kojima se susreću.

Također, održava se i susret lidera zemalja zapadnog Balkana, kojem će prisustvovati predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Prateća sesija

Kao dio pratećeg programa ovog događaja, održava se i sesija “Investirajte u BiH – Investirajte u profitabilne projekte”, kroz koju će naša zemlja, svim prisutnima, predstaviti svoja strateška područja, potencijale, ali i benefite geostrateške pozicije.

Besprijekoran protok ovako obimnog događaja zahtjeva i ulaganje značajnih napora u organizaciju, na kojoj se radi već od prošle godine. Koordinaciono tijelo organizacije samog događaja se, primjera radi, sastoji od 10 pododbora, a na organizaciji i implementaciji događaja angažovano je i oko 500 pojedinaca iz lokalne zajednice.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here