Poznata tema i lokacija devete Brending konferencije

Deveta Brending konferencija: "Hack the influence"

47
Deveta Brending konferencija

Iako je u posljednje vrijeme aktueliziran pojam “Influencera”, istina je da historija bilježi mnoge utjecajne pojedince, koji su ostavili trag na emocije, mišljenja, stavove i ponašanje čovječanstva. Neki su stvarali umjetničke pravce, unapređivali nauku, zbog nekih su se vodili ratovi, ali tu su i oni zbog kojih su proizvodi prerastali u brendove.

Upravo zbog toga će Historijski muzej Bosne i Hercegovine biti savršena lokacija za devetu Brending konferenciju, najavljenu za 31. maj ove godine.

Kompleksan pojam

Slogan ovogodišnje Brending konferencije, “Hack the influence”, nije poziv za savladavanje vještine Social Media Influencing-a. Svjetski stručnjaci će na ovogodišnjoj Brending konferenciji govoriti o dosta kompleksnijem pojmu “influence-a”, koji odlikuje brendove sa stavom.

Brending konferencija 9 otkriva veliku transformaciju poslovnog razmišljanja, koja leži na principu stvaranja zajedničke vrijednosti između brendova i potrošača, rješavajući potrebe i izazove društva sa kojim se povezuju i grade nove vrijednosti.

I ove godine će uvaženi stručnjaci i veliki predavači predstaviti ideje i načine na koje je moguće, gradeći odnos između brenda i potrošača, izgraditi upečatljiv uticaj. Biće riječi i o tome kako i zašto formirati brend sa stavom i koji su rizici zauzimanja stava.

Temu “Hack the influence“, svako iz svoje perspektive, publici će, između ostalih, predstaviti Mark Shayler, vlasnik kompanije APE iz Velike Britanije i izvanredan “biznis transformator”, Mihnea Gheorghiu, kreativni direktor agencije Publicis Italy, buntovnik s razlogom i velikom listom osvojenih nagrada za kreativni rad, Ravid Kuperberg, osnivač i partner u kompaniji Mindscapes iz Izraela, jedan od najboljih trenera za kreativni tok misli.

Vještina i talent

U specijalnom dijelu programa devete Brending konferencije, u sklopu partnerstva sa prestižnim Cannes Lions festivalom, ponovo će biti proglašeni pobjednici takmičenja Young Lions BiH. Ovo takmičenje održava se već treću godinu u nizu i velika je prilika za  sve mlade agencijske i nezavisne profesionalce da svjetskoj eliti kreativne industrije u Cannesu prezentiraju svu raskoš svojih vještina i talenta. Klijent za kojeg će takmičari kreirati rješenje ove godine će biti humanitarna organizacija UNICEF, a kreativno rješenje koje bude odabrano kao najbolje, pobjednicima će osigurati GRAND PRIX u ukupnom iznosu od 10.000 KM.

Nije neobično da se ovakav događaj smjesti u muzej, budući da je namjena svakog muzeja da istakne i pred javnost izloži ono najbolje iz jednog vremena i prostora. Tako ćemo 31. maja u Historijskom muzeju BiH, na devetoj Brending konferenciji, prisustvovati izložbi kreativne misli velikih imena marketing industrije današnjice. Izložba neće imati reprizu, a kotizacije po early bird cijeni možete nabaviti odmah na www.branding.ba.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here